Novinky.cz chystají volební speciál

11. října 2012

Rok 2012 bychom mohli nazvat rokem sportu, ale i rokem voleb. Již za několik dnů nás čekají volby do Senátu a do krajských zastupitelstev. Server Novinky.cz si pro své čtenáře připravil volební speciál plný aktuálních statistik, výsledků a informací.

Od soboty 13. 10. se uživatelé nejčtenějšího internetového zpravodajství, Novinky.cz, mohou těšit na kompletní volební servis (již nyní si v sekci Volby 2012 mohou prohlédnout všechny kandidáty). Volební speciál bude přímo napojen na Český statistický úřad, který nám bude zasílat průběžné výsledky sčítání hlasů. Čtenáři, tak budou moci prakticky „na živo“ sledovat, jak si aktuálně stojí jimi volený kandidát.

V části speciálu věnovaném krajským volbám bude k dispozici mapka České republiky, která se bude obarvovat dle toho, jaká strana v daném kraji vede (nebo po sečtené všech hlasů zvítězí). V rámci každého kraje budou k dispozici průběžné výsledky jednotlivých stran a po sečtení všech okrsků také finální seznam zvolených zastupitelů.

  Kraje

Další část speciálu bude věnována senátním volbám. V jednotlivých obvodech budeme zobrazovat průběžné výsledky všech kandidátů. Po sečtení všech okrsků bude také jasně znázorněno, zda některý z kandidátů zvítězil už v prvním kole, nebo kteří dva adepti na senátorské křeslo postupují do druhého kola, které se uskuteční ve dnech 19. – 20. 10.

  Senát

Volební speciál odstartuje v sobotu 13. 10. po čtrnácté hodině v době, kdy se uzavřou volební místnosti a kdy začnou do Českého statistického úřadu proudit data z prvních sečtených okrsků. Přejme si, ať jsme s výsledky letošních voleb spokojeni. Volební speciál bude k dispozici na adrese http://www.novinky.cz/volby/.

  Norbert Gulevič 
Norbert

Sdílet na sítích