Sauto.cz s povinnými VIN kódy

2. listopadu 2012

Největší inzertní portál s ojetými i novými automobily, Sauto.cz, přidává na své stránky novou podmínku. Všechny inzeráty budou od nynějška povinně obsahovat identifikační číslo vozidla – VIN kód.

Falešných inzerátů přibývá jako hub po dešti, a proto jsme se rozhodli proti tomu razantně zakročit. U každého vozidla (ať už se jedná o nabídku bazaru nebo jednotlivce)chceme uživateli přinést jednoznačný identifikátor vozidla (VIN). Tímto krokem server Sauto.cz pokračuje ve snaze zamezit podvodům, ke kterým na trhu s ojetými vozy dochází. První vlaštovkou byla možnost inzerentů dodat ke své nabídce i OSVĚDČENÍ Cebia REPORT.

Sauto.cz

Podle statistik společnosti Cebia má v současné době 42 % ojetých automobilů nabízených k prodeji stočený tachometr. Takto upravený automobil pak může stát až o desítky tisíc korun více, než jaká je jeho skutečná cena. Doufáme, že povinným zadáváním VIN kódu se nám podaří počet prodávaných automobilů se stočeným tachometrem zmenšit.

Nové hrozby
Autoři podvodných inzerátů bývají často velice přesvědčiví ve svých argumentech při komunikaci s potencionálním zákazníkem. Rádi bychom vás touto cestou informovali o jednom z posledních případů, který jsme zaznamenali. Pokud objevíte nabídku automobilu, který odkazuje na službu Sauto Protection Programme zajišťující bezpečnou rychlou transakci, tak jí rozhodně nevěřte a inzerát prosím ohlaste pomocí tlačítka „Nahlásit závadný inzerát“.

Bára Malzerová
Bára

Sdílet na sítích