Seznam.cz inovuje Sbazar.cz

29. listopadu 2012

Seznam.cz se rozhodl vzít si doposud outsourcovanou službu Sbazar.cz čistě pod svá křídla. Spolu s tím službu upravil a pro uživatele výrazně zjednodušil.

Sbazar.cz má ode dneška mnohem jednodušší a pro uživatele přehlednější podobu. Stává se z něj ryze nabídkový web. Každý registrovaný uživatel služeb Seznam.cz (tedy každý, kdo má na Seznam.cz svoji e-mailovou adresu či registraci do nějaké ze služeb) tam může velice snadno a bezplatně během několika minut vložit inzerát na věc či službu, které chce nabídnout. Z původní verze webu bylo ořezáno zadávání poptávek a aukce. Ty jej pouze komplikovaly. Sbazar.cz tak nyní nabízí fotografie věcí na prodej s popisem přehledně na jedné stránce.

Podobně jako Super.cz je služba Sbazar.cz inspirována světem tištěných magazínů. Opět vycházíme z toho, že uživatelé při koupi věci vybírají hlavně očima – je to rychlejší a snazší než hledat v množství textu. Proto je hlavní důraz v inzerátu kladen právě na fotografii prodávaných předmětů. V dnešní době, kdy již téměř každý vlastní mobilní telefon s foťákem, není nic složitého věc k prodeji vyfotit a během několika málo minut zadat inzerát na její prodej na stránce www.sbazar.cz. Zabere to jen pár minut,“ popisuje hlavní výhody nově vylepšené služby Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.


Fotografie produktu samozřejmě není nezbytnou součástí inzerátu, ale rozhodně pomůže k jeho lepší viditelnosti, a tím i rychlejšímu prodeji dané věci. K zadání inzerátu tak uživatel potřebuje pouze přihlašovací údaje na Seznam.cz. Vložení inzerátu je zcela zdarma. Pokud má uživatel zájem o zviditelnění inzerátu, může si jej zakoupit za několik korun. Tím zvýší pravděpodobnost, že potenciální zájemci nabídku spatří. Daný inzerát bude zvýrazněn tlapkou a zajistí se jeho pomalejší propadávání mezi ostatními, které jsou jinak řazeny dle času vložení tak, aby se nahoře objevovaly ty nejnovější. Výhodou nové podoby webu Sbazar.cz také je, že po kliknutí na uživatelské jméno prodávajícího najdete na jedné stránce přehledně všechny jím nabízené věci k prodeji.


Nový Sbazar.cz zachovává možnost filtrovat si inzeráty podle regionu nebo hledat v konkrétních kategoriích, které jsou zobrazeny na domovské stránce služby. Využít je také možné fulltextové hledání v inzerátech. Pak si stačí jen vybrat v kategoriích, které se po vyhledání nějakého výrazu objeví. Jde o kategorie, kde se hledané slovo v nějaké podobě vyskytuje.

Inzerenty potěší, že na Sbazar.cz budou moci využít nový a na Super.cz již vyzkoušený efektivní reklamní formát – tzv. produktovou plachtu. Na ní mohou představit ne jeden ale více svých produktů přehledně v jednom větším reklamním prostoru.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích