Odpočítávání konce světa sledovalo na Seznam.cz přes 1 milion lidí

27. prosince 2012

Dlouho předpovídaný konec světa nakonec nenastal, ale i tak tato (ne)událost zanechala výraznou stopu. Tu nejvýraznější v Seznam.cz Vyhledávání, které si pro uživatele připravilo malé překvapení a na Stream.cz v pořadu „Slavné dny“.

Vyhledávání české internetové jedničky mělo pro své uživatele v období od 3. 12. – 23. 12. nasazený ukrytý vtípek, neboli „Easter Egg“, spojený s koncem světa. Akce měla u uživatelů obrovský úspěch, což dokazuje i fakt, že bylo zobrazeno více jak 1,12 milionkrát. Slovní spojení „konec světa 2012“, které vtípek spouštělo, přesáhlo hranici 140 tisíc hledání během jednoho dne.

https://blog.seznam.cz/wp-content/uploads/2012/12/FTX.jpg

Další výjimečný den zažil server Stream.cz. Ten měl na 21. 12. Připraven další díl ze série „Slavné dny“, který se nemohl týkat ničeho jiného než předpovězené Apokalypsy. Díl s názvem „21. prosinec – Den údajného konce světa“ přesáhl během jednoho dne 740 000 spuštění. Takové číslo se ještě žádnému pořadu v historii serveru Stream.cz v den premiéry nepodařilo dosáhnout. Dosavadní primát držel díl ze stejné série zabývající se událostí, kdy tisíce lidí vidělo UFO.

https://blog.seznam.cz/wp-content/uploads/2012/12/HP1.jpg

Jsme rádi, že jsme mohli uživatelům přinést obsah, který se jim líbí. Brzy na něj určitě navážeme.

Lukáš Kováč
Lukáš & Lukáš

Sdílet na sítích