Sfinance.cz začínají nabízet půjčky

3. prosince 2012

Internetový srovnávač Sfinance.cz rozšiřuje nabídku finančních produktů o další službu – spotřebitelské úvěry. Nově tak umožní vyřešit v klidu rychle porovnání a sjednání půjčky podle potřeb klienta.

Právě nyní v období blížících se Vánoc začíná mnoho lidí řešit, kolik peněz bude potřebovat na dárky pro své nejbližší. Bezmála tři čtvrtiny Čechů budou kupovat vánoční dárky na internetu. Podle průzkumu společnosti Seznam.cz letos většina lidí utratí za dárky do 10 000 korun. Konkrétněji, necelá třetina plánuje utratit do 3 000 korun, přesně třetina lidí mezi třemi a pěti tisíci korunami, a 20 procent mezi pěti a deseti tisíci korun. Lidé se pod stromeček chystají nakupovat především kosmetiku, parfémy, léky, knihy a drobnou elektroniku.

Mnoho Čechů ale nemá na dárky dostatek peněz a čím dál častěji proto využívá spotřebitelských půjček. Důkazem rostoucího zájmu o půjčky je i Seznam skokanů internetu za měsíc říjen, kdy slovo půjčka se dostalo do TOP 10 u praktických dotazů. Půjčky na trhu nabízí desítky společností a je těžké se v nabídce orientovat. Proto se server Sfinance.cz rozhodl nově přinést možnost porovnat nabídky jednotlivých úvěrových společností. Člověk si díky srovnávači Sfinance.cz udělá jasnou představu o tom, kolik zaplatí na úrocích a jaká bude jeho měsíční splátka. Z pohodlí vlastního domova si vybere tu, která mu nabízí nejlevnější splátky. A může vyrazit na nákupy. U půjčky by si ale člověk měl dávat pozor na více věcí. “Úroková míra nemusí být tím jediným kritériem pro výběr výhodnější půjčky. Zapomínáme totiž na výši různých poplatků, které mohou úvěr prodražit. Jedná se hlavně o poplatek za sjednání půjčky, za předčasné splacení nebo za poplatek za opožděnou splátku,” vysvětluje Martin Špaček ze serveru Sfinance.cz.

V době, kdy se mnoho Čechů dostává do dluhové pasti právě proto, že špatně odhadlo svou finanční situaci a vybralo špatnou úvěrovou společnost, je potřeba vše důkladně promyslet a nechat si poradit od odborníků. Server Sfinance.cz je tím správným rádcem i pomocníkem.

Jiří Böhm

Sdílet na sítích