Jaký byl rok 2012 podle největšího českého vyhledávače?

8. ledna 2013

Minulý rok byl nabitý událostmi. Přestože se konalo mistrovství Evropy ve fotbalu a letní olympijské hry, celoroční Seznam skokanů českého internetu ovládla jiná témata: reality show, prohibice a rallye.

V minulém roce se na našich televizních obrazovkách objevila celá řada nových i staronových reality show. Soudě podle skokanů českého internetu, kteří ukazují, která slova se oproti roku 2011 nejvýrazněji posunula v hledanosti, mají ale stále u českých diváků úspěch. Mezi prvními jedenácti skokany v sekci „TV pořady, filmy, seriály“ se reality show objevily hned sedmkrát. Tou nejúspěšnější při tom bylo ČeskoSlovensko má talent 2012, na druhém místě skončila Výměna manželek. V sekci „Osobnosti“ se navíc umístili v první desítce dva účastníci reality show, a to Tamara Kubová (Hlas ČeskoSlovenska) a Nikola Cigolinov (Hotel Paradise).

Nejvýraznější událostí loňského roku byl údajný konec světa, který měl nastat 21. 12. 2012. Ačkoliv se nakonec neuskutečnil, v Seznamu skokanů českého internetu se v kategorii „Události“ umístil na prvním místě. Ovlivnil to jistě i easter egg s odpočítáváním, který Seznam.cz nasadil do svého vyhledávače. Velmi výrazně se ve skokanech projevila i další neobvyklá událost roku 2012, a to prohibice. V sekci „Komerční produkty“ se na druhém a třetím místě umístily dotazy „rum“ a „vodka“, v sekci „Komerční firmy“ se na druhém místě umístila „Likérka Drak“ a dotaz „prohibice“ se objevil ještě na pátém místě ve třetí sekci, a to „Události, kauzy“.

  Lištička #1

Každý rok je naplněn nejen veselými a úspěšnými okamžiky, ale také neštěstími a katastrofami. V tomto ohledu nebyl rok 2012 nijak odlišný. Napovídá tomu sekci „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“ v Seznamu skokanů českého internetu, kde se objevila na prvním místě Barum Rally, při které v září zemřel jeden divák. Na šestém místě se ve stejné sekci umístila ještě Rally Bohemia. Při té zahynul jeden ze závodníků, spolujezdec Bohuslav Ceplecha.

Roční Seznam skokanů českého internetu obsahuje dotazy, u nichž se hledanost procentuálně nejvíce posunula oproti předchozímu roku. Kromě Skokanů pro vás máme ale i necenzurovanou desítku nejhledanějších slov v Seznam.cz Vyhledávání za rok 2012:

Konec Sletenky

 Marek DobrýMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Michal a Jakub
Sdílet na sítích