Seznam.cz startuje 8. ročník soutěže „Najdi, co hledáš!“

31. ledna 2013

Celkově již po osmé se žáci základních škol a studenti odpovídajících ročníků víceletých gymnázií budou moci zapojit do vědomostní soutěže společnosti Seznam.cz „Najdi, co hledáš!“. Registrace se otevírá už 1. února.

Populárně naučná soutěž „Najdi, co hledáš!“, do které se jen za poslední 4 roky zapojilo přes 9 500 školních týmů, startuje v pátek svoji registraci. Hlavní cenou opět nebude nic jiného než počítačová učebna pro školu vítězného týmu, kterou předá patron soutěže, jehož jméno zatím ponecháme v tajnosti. Loni se této funkce ujal Ben Cristovao. Připomeňme, že celá hra má 3 kola a jedno finálové. Potrvá po dobu sedmi týdnů, a to od 18. března až do 5. května , kdy bude znám vítěz.

Stejně jako v minulém ročníku, zaznamenala soutěž „Najdi, co hledáš!“ několik vylepšení. Jedním z nich je například i to, že díky změně způsobu hodnocení bude letos oceněno téměř dvakrát tolik dětí, než tomu bylo za poslední 4 ročníky dohromady. Děti jsou nově rozděleny i podle věkových skupin a v základních kolech soutěží de facto se stejně starými dětmi. Soutěž tak pro ně bude spravedlivější.

Partnerem soutěže „Najdi, co hledáš!“ je i letos společnost SCIO.CZ, která se postará o tvorbu otázek. Ty se opět budou zabývat nejen tématy zaměřujícími se na Českou republiku, ale i na bezpečné chování na internetu. Nově budou vědomostní dotazy ještě doplněny o logickou hru Abaku, kterou soutěžící už nyní mohou zkoušet a od 4. března se stane součástí speciální microsite soutěže „Najdi, co hledáš!“.

Hrou bude provázet maskot společnosti Seznam.cz, pes Krasty, a jeho kamarád z vesmíru, Pan Zelený. Tomu se u nás tak zalíbilo, že se rozhodl tady zůstat a začít zde chodit do školy. A je jen na soutěžních týmech, aby mu pomohly s otázkami, které na své cestě za vzděláním bude mít. Na vítěznou třídu z roku 2012 a její výhru se můžete podívat na našem blogu.

Cílem „Najdi, co hledáš!“ je ukázat dětem internet jako nové a dynamické médium, které se dnes objevuje prakticky ve všech oblastech našeho života. Díky této soutěži chceme děti a jejich kantory naučit, jak se rychle na internetu nejen pohybovat, ale i jak na něm efektivně hledat. Tyto zkušenosti jim v budoucnu mohou pomoci při studiu, hledání zaměstnání nebo v každodenní komunikaci s okolím.

Michaela

Sdílet na sítích