Změna řazení inzerátů

21. ledna 2013

21.1.2013 bude ve vyhledávání na Seznam.cz, a na ostatních vyhledávacích serverech, kde se Sklik zobrazuje, probíhat postupné nasazování upraveného řazení inzerátů.

Vážení inzerenti,

dovolujeme si vás informovat, že dnes, 21.1.2013, bude ve vyhledávání na Seznam.cz, a na ostatních vyhledávacích serverech, kde se Sklik zobrazuje, probíhat postupné nasazování upraveného řazení inzerátů. To znamená, že se inzeráty Skliku budou v cca 1/4 případů vydávat s novým nastavením, které může mít v některých případech za důsledek jejich mírně odlišné seřazení.

Vývoj nového řazení trval několik měsíců a byl v minulých týdnech testován interně. Nové řazení inzerátů bude především lépe zohledňovat zpětnou vazbu od uživatelů – tedy chování, kdy uživatelé vyhledávají informace na Seznam.cz a klikají na inzeráty Skliku. Přepracována je i metoda zastavování klíčových slov ve vyhledávání. Systém nyní spolehlivěji pozná slova spouštějící inzeráty, které nejsou pro uživatele zajímavé, a zároveň  bude méně přísný k relevantním klíčovým slovům na nižších pozicích.

Princip toho, že pozici inzerátu určuje součin míry prokliku daného klíčového slova a jeho nabídnutá maximální cena za proklik, zůstává zachován.

Výsledkem všech úprav bude relevantnější seřazení inzerátů Skliku ve vyhledávání, které rychleji a přesněji reaguje na chování uživatelů. Jako inzerenti poznáte změnu především při úpravách kampaní v Skliku. Nově přidaná klíčová slova budou pružněji reagovat na svůj výkon, tedy např. rychleji získají vyšší pozici ve výsledcích, pokud si ji dle výkonu zaslouží. Navíc klíčová slova přesunutá v rámci kampaně nebo účtu výrazně rychleji naváží na výkon ve svém původním umístění a neměli byste tak pozorovat při změnách v kampaních výraznější změny výkonu.

Nové řazení inzerátů by se nemělo výrazněji dotknout dlouhodobě běžících klíčových slov. Pokud byste i přesto v kampaních pozorovali jakékoliv nestandardní chování, budeme rádi, pokud nás kontaktujete na naší Podpoře a situaci podrobně popíšete.

Děkujeme všem za spolupráci. Budeme vás informovat i jakmile dojde k plnému nasazení nového vylepšeného řazení.

Tým Skliku

Sdílet na sítích