Kdo by si podle Vyhledávání Seznam.cz mohl odnést sošku Českého lva?

28. února 2013

V sobotu večer proběhne jubilejní 20. předávání cen české filmové a televizní akademie Český lev. Kdo by si sošku odnesl, kdyby se rozhodovalo podle vyhledávání české internetové jedničky, Seznam.cz? Odpověď najdete v infografice.

Najít nejhledanější film tak, aby to bylo spravedlivé, je těžké. Proto jsme nejžhavějšího adepta na sošku Českého lva vybírali podle toho, jak jej uživatelé vyhledávali v měsíci, kdy měl premiéru. Takto zvolenou metrikou by si v Lucerně pro první místo došel film režiséra Bohdana Slámy, Čtyři slunce. Další příčky obsadily snímky Ve stínu a Polski film.

U režisérů je situace trochu jiná. Zde uživatelé nejvíce vyhledávali jméno Davida Ondříčka, Jana Hřebejka a až na třetím místě Bohdana Slámy. Zajímavý souboj se odehraje v kategorii „Nejlepší hlavní ženský herecký výkon”, kde na záda stálici Jiřině Bohdalové dýchá objev předloňského “trháku” Muži v naději, Vica Kerekes. Její jméno bylo při vyhledávání nejčastěji spojováno se slovy “nahá” a “kalendář”. Výkyv hledanosti jsme zaznamenali v kategorii „Nejlepší vedlejší ženský výkon“. Zde všechny sokyně překonala nezapomenutelná Jiřina Jirásková. Tento výkyv hledání byl však s velkou pravděpodobností spojen s jejím nedávným úmrtím. Mezi muži uživatele nejvíce zajímal Ivan Trojan.

Slavnostní večer začíná v sobotu 2. března a společnost Seznam.cz je hlavním mediálním partnerem Českého lva.

Jakub Šumanský
Jakub 

Sdílet na sítích