Lednovými skokany českého internetu se staly volby, amnestie a změny v DPH

7. února 2013

Občané České republiky si mohli poprvé v historii přímo zvolit svého prezidenta. Do lednového Seznamu skokanů českého internetu se ale probojovalo mnohem více témat. Lidé vyhledávali také amnestii prezidenta republiky a změny v DPH.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“;} Prezidentské volby byly v Seznamu skokanů českého internetu tématem nejvýraznějším a objevily se ve většině sledovaných kategorií. V sekci „Osobnosti“ se stala skokanem měsíce ledna Jana Bobošíková, pronásledovaná v těsném závěsu králi internetu mezi prezidentskými kandidáty – Vladimírem Franzem a Karlem Schwarzenbergem. Mezi „TV pořady, filmy, seriály“ se na osmé místo dostala prezidentská superdebata a volby se překvapivě dostaly i do kategorie „Komerční produkty“. [ZI1] Na devátém místě tam lze nalézt Top Hotel Praha, kde slavil Miloš Zeman vítězství ve volbách.

Kategorií, která v lednu nejvíce reflektovala dění v zemi, jsou „Události, kauzy“, kde se kromě prezidentských voleb velmi výrazně zapsal i odpor proti amnestii prezidenta republiky Václava Klause. Na prvním místě se umístil dotaz „Petice proti amnestii“ a na pátém webová stránka www.KlausovaVelezrada.cz.  V sekci „Komerční produkty“ se poté amnestie objevila v souvislosti s portálem Jednej.cz, který skončil na čtvrtém místě a na jehož stránkách bylo také možné podepisovat petici.

Na začátku roku ale řeší lidé i praktičtější záležitosti, než jsou celospolečensky významná témata. Přední příčky sekce „Události“ proto obsadily změny, které ovlivňují každodenní fungování Čechů. Nejzásadnější jsou pro lidi zřejmě změny v DPH, jelikož na první příčce se umístil dotaz „DPH od 1.1.2013“ a na osmém místě „Koeficient DPH 2013“. V dalších dotazech si poté lidé ověřovali, jak to bude v roce 2013 s cestovními náhradami, zákoníkem práce, výměnou řidičských průkazů či stravným.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:“Normální tabulka“; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:““; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:“Calibri“,“sans-serif“;}

Novinky.cz

Není jistě žádným překvapením, že nejčtenějším článkem na Novinky.cz se stal ten, který oznamuje, že vítězem volby prezidenta České republiky se stal Miloš Zeman. Mezi videi se ale uživatelé nechali pobavit záběry z Německa, kde si na dálnici daly závod motorka s Audi.

 

Sport.cz

Leden je každoročně měsícem Rallye Dakar a ani letos tomu nebylo jinak. Čtenáře Sport.cz zajímal především konflikt dvou českých jezdců – Aleše Lopraise a Tomáše Vrátného. Dakaru se týkalo i nejsledovanější video, na kterém si diváci mohli prohlédnout Aleše Lopraise zapadlého v písku. 

 

Super.cz

V lednu nás opustila jedna z největších českých hereček Jiřina Jirásková. Pro čtenáře Super.cz to bylo nejzajímavější téma, a tak se nejčtenějším článkem stala kondolence Hany Gregorové. Mezi videa se již týden umístilo video, v němž promluvila uražená účastnice talentové show.

Stream.cz

K zimě patří lyžování, a tak se pořad A DOST! nemohl věnovat ničemu jinému než skiareálům. Přišel na některá závažná pochybení a stal se tak třetím nejsledovanějším videem na Stream.cz. Nejvíce uživatelé zaujal díl pořadu Fenomén o zlatokopech.

 Marek DobrýMartin PeckaMichal SedláčekJakub Šumanský
Marek, Martin, Michal a Jakub

Sdílet na sítích