Peklo, Gebrian, A DOST! a Koko aneb rok 2012 na Stream.cz

6. února 2013

Věděli jste, že pořad „Peklo na talíři“ měl takový počet přehrání, jako by se na něj podívala celá Venezuela? Nebo že v pořadu kuchařky Koko „Menu domů“ bylo uvařeno přes 45 receptů, na kterých šlo dohromady ušetřit až 10 000 Kč?

Internetová televize Stream.cz si připravila krátké video, ve kterém hodnotí rok 2012 z pohledu pořadů vzniklých z vlastní tvorby. Mezi ty nejúspěšnější patří „Peklo na talíři“ v čele s Romanem Vaňkem. Ten se například v posledním díle roku 2012 ohlédl do historie a zrekapituloval, co vše se díky pořadu podařilo změnit. Mezi jeho úspěchy patří změna dodavatele šunkové pizzy v obchodním řetězci nebo zvýšení poptávky po čerstvě pražené kávě.

Architektura tak trochu jinak
S velkou diváckou odezvou se setkal pořad architekta Adama Gebriana „Gebrian vs.“, který se zabývá hodnocením veřejného prostoru a ukazuje místa a urbanistická řešení v České republice, která nedávají smysl. Dosud natočených 19 dílů dosáhlo již více než 3 milionů přehrání. Díl, který vzbudil největší pozornost, se týkal umístění betonových květináčů na Praze 5 (více jak 300 000 zhlédnutí). Možná i díky pořadu „Gebrian vs.“ jsme mohli Adama Gebriana vidět i na přednášce New Media Inspiration 2013.

Efekt pořadu A DOST!
Hned na počátku roku 2013 jsme se v pořadu A DOST! věnovali společně s časopisem dTest problematice lyžařských středisek v ČR. Díky ostré kritice spotřebitelsky nemravných opatření a následnému oznámení skutečností České obchodní inspekci se provozovatelé areálu v Peci pod Sněžkou rozhodli okamžitě zareagovat. Výsledkem jsou férovější podmínky pro lyžaře, navrácení původního servisu v podobě skibusenek v ceně permanentek i slevy na parkovné. I takhle okamžitou účinnost může mít pořad internetové televize.

Lidé se naučili sledovat na internetovou televizi
Stejně jako klasická televize, i ta internetová má svůj předem daný program. “Na to si začali zvykat i diváci Stream.cz. O tom svědčí také fakt, že největší počty přehrání  zaznamenávají pořady v den své premiéry . Tradičně nejsilnějšími dny jsou úterky s premiérou pořadu A DOST! a středy s pořadem Peklo na talíři,” řekl Lukáš Záhoř, manažer programového oddělení internetové televize Stream.cz.

 
A co dál?
Už ke konci minulého roku mohli diváci začít sledovat příběh Sváti Božáka v pořadu 3 000 mil, který dokumentuje jeho boj o zdolání nejtěžšího silničního závodu na světě. Seriál skončil 10. epizodou 4. února 2013 a nasbíral bezmála 1 000 000 zhlédnutí. V lednu také odstartoval pořad, který diváky rychle a jednoduše učí základy efektivní sebeobrany – KRAV MAGA, Škola přežití. O pořadu jsme psali také na našem blogu. Zcela nové pořady a počiny na jaro/léto roku 2013 představí televize Stream.cz na jaře.

Ladislav Veselý
Ladislav

Sdílet na sítích