Seznam.cz se rozhodl investičně vstoupit do projektu StartupYard

12. února 2013

Seznam.cz vstoupil do dalšího běhu akcelerátoru StartupYard 10% podílem. Stává se tak strategickým partnerem tohoto projektu a jedním z jeho pěti investorů.

StartupYard jsme podporovali v loňském roce naším know-how a nabídkou možnosti inzerce v Skliku pro jednotlivé týmy. Letos jsme se rozhodli vyzkoušet si i investorskou pozici. Budeme tedy o něco těsněji sledovat práci jednotlivých týmů a více se zapojíme do předávání konkrétních zkušeností, které na českém on-line trhu máme,“ uvedl Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Seznam.cz se stává pátým investorem české odnože StartupYard. Staví se tak po boku Credo Ventures (Ondřeje Bartoše), Michala Illicha, Petra Ocáska a nově i Robina Raszky k investorům, kteří budou letos podporovat další mladé podnikatele. Ti mají během šestiměsíčního běhu programu přijít na trh s životaschopným produktem, který bude schopný si na sebe vydělat a přinést další možný kapitál na vlastní rozvoj.

Když budu mluvit za loňské teamy, Seznam.cz jim naprosto změnil očekávání a patřil k nejlépe hodnoceným mentorům. Nejvíce jim pomohl s designem služeb, uživatelským testováním a spuštěním na internetu,“ dodává Nikola Rafaj, ředitel, StartupYard.

Seznam.cz i letos nabídne začínajícím podnikatelům v tomto běhu StartupYard sérii potkání s vlastními odborníky, kteří jim při této příležitosti předají své zkušenosti z různých oborů, kterým se v Seznam.cz věnují. Každý z úspěšných týmů také od Seznam.cz dostane 50 000 Kč na vlastní inzerci v reklamním systému Sklik.

Irena Zatloukalová,
Tisková mluvčí

Sdílet na sítích