Výběr automobilu na Sauto.cz zase o něco bezpečnější

19. února 2013

Největší inzertní portál s novými a ojetými automobily na českém trhu, Sauto.cz, připravil pro uživatele novinku při zadávání inzerátu. Jde o tzv. rozpad VIN kódu.

Server Sauto.cz přichází se dvěma novými funkcionalitami, které se dotknou jak inzerentů, tak i nakupujících uživatelů. Inzerentům jsme na Sauto.cz usnadnili práci tím, že jakmile zadají VIN kód nabízeného vozu, automaticky jim do inzerátu doplníme položky, které lze z VIN kódu vyčíst. Patří k nim značka a model vozidla, druh karoserie, druh paliva, objem a výkon motoru a průměrná spotřeba. To vše díky spolupráci se společností Cebia. Doplňme, že zadávání VIN kódu  je od začátku listopadu na serveru Sauto.cz pro prodejce povinné. .

„Novinka ovšem čeká i na uživatele hledající svůj budoucí vůz. U inzerátů, kde je zveřejněn celý VIN, naleznou uživatelé tlačítko Prověřit VIN. Po kliknutí se dostanou na stránku, kde se kromě specifikace vozu zdarma dozvědí i zda automobil není v evidenci odcizených vozidel nebo není zatížen leasingem či úvěrem,“ řekl Michal Zadák, manažer serveru Sauto.cz.

Sauto.cz se dlouhodobě snaží bojovat proti podvodným inzerátům. I zde platí, že pokud se rozhodnete koupit automobil, chtějte vědět co nejvíce a nikdy neposílejte peníze předem. Více informací o vámi vybraném voze se můžete dozvědět na stránkách společnosti Cebia www.zkontrolujauto.cz. Zde lze ještě za poplatek zjistit průběh najetých kilometrů, rok výroby vozidla, záznamy o servisních úkonech a poškozeních a další informace. Uživatelé serveru Sauto.cz  mají na této placené službě 20% slevu.

Bára Malzerová
Bára

Sdílet na sítích