Seznam.cz koupil podíl ve vydavatelství Borgis

16. července 2013

Společnost Seznam.cz dnes koupila od Ing. Zdeňka Porybného 33,6 % akcií společností Borgis, a.s. Činí tak po deseti letech vzájemné spolupráce a upevňuje tím vztah s hlavním dodavatelem obsahu pro své zpravodajské servery.

Společnost Borgis dodává pro Seznam.cz zpravodajský obsah pro servery Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Jde o nejnavštěvovanější zpravodajské servery ve svém oboru na českém internetu.

Podle dohody se na chodu vydavatelství Borgis a jednotlivých redakcí nic nemění. Majoritním akcionářem společnosti Borgis, a.s. a šéfredaktorem Práva zůstává Ing. Zdeněk Porybný.

S vydavatelstvím Borgis spolupracujeme už deset let, a to k oboustranné spokojenosti. I proto jsme se rozhodli ji potvrdit kapitálovým vstupem do vydavatelství Borgis. I nadále bude naše spolupráce pokračovat tak, jak jsme na ni byli doposud zvyklí,“ uvedl Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Pro mne je vstup společnosti Seznam.cz do vydavatelství Borgis významným krokem v prohlubování mimořádně úspěšné spolupráce, která už prokázala životaschopnost i oboustrannou výhodnost. Přímý podíl Seznamu je pro naše tvůrčí týmy závazkem i zárukou na mnoho příštích let,“ komentoval transakci předseda představenstva Borgis, a.s., Ing. Zdeněk Porybný.

———-
O společnosti Seznam.cz
Seznam.cz je nejnavštěvovanější český internetový portál, jehož domovskou stránku denně navštíví přes 2,5 milionu uživatelů. Komerční i nekomerční služby Seznam.cz využívají již 17 let ti, co na Internetu hledají zábavu, informace či přátele. Fulltextové vyhledávání, katalog firem, e-mailová pošta se 7,5 miliony účtů, zpravodajství a odborné inzertní služby jsou běžnou součástí každodenního života českých uživatelů Internetu. Vizí společnosti Seznam.cz je, pracovat na tom, aby Internet byl nejsilnější české médium a na něm Seznam.cz místem první volby.

O vydavatelství Borgis
Společnost Borgis, a.s. byla založena v roce 1990 a její hlavní činností je vydávání a tisk třetího nejčtenějšího českého celostátního deníku Právo. Kromě toho dodává obsah pro tři zpravodajské servery společnosti Seznam.cz.

Sdílet na sítích