Seznam.cz na podzim přinese produktové inovace

24. září 2013

Úprav se dočká Stream.cz, Lidé.cz, přibude nový vzhled Seznam.cz Emailu a několik mobilních aplikací

Seznam.cz přinese na podzim inovace hned několika svých produktů a do Vánoc chce nabídnout několik nových mobilních aplikací. V říjnu přijde nový Stream.cz a nový volitelný vzhled Seznam.cz Emailu. Později na podzim se změn dočká i služba Lidé.cz.

Letošní podzim bude ve znamení úprav stávajících služeb společnosti Seznam.cz. Už 15. října přijdou avizované úpravy vzhledu internetové televize Stream.cz. Na první pohled dostane více prostoru samotné přehrávání videí, zpřehlední se výběr jednotlivých pořadů a jejich dílů a přibydou i možnosti upozornění na nové díly oblíbených pořadů, a to na jakémkoliv zařízení. Stream.cz totiž bude mít kromě desktopové verze s responzivním designem zároveň i mobilní aplikace pro zařízení s operačními systémy iOS a Android.

Stream.cz se na podzim stane opravdovou internetovou televizí, která bude nabízet jen vlastní obsah. Pro uživatelská videa už na Stream.cz nebude místo. „Stream.cz byl dlouho jakýmsi hybridem úložiště uživatelských videí a redakčních pořadů. To změníme. Na Stream.cz bude pouze profesionální obsah, tedy pořady, které vyrobí naše redakce. Novou podobu služby jsme tomuto cíli uzpůsobili,“ popisuje Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz. A dodává: „Měníme také koncept služby. Už nechceme, aby si lidé museli složitě hledat, jaký pořad si pustit. Jakmile přijdou na Stream.cz, okamžitě se jim spustí vybraná epizoda pořadu a po jejím skončení bude následovat upoutávka na další pořad, reklama a rovnou se spustí další video. Stream.cz je tak další služba, která bude lidi sama bavit díky dramaturgii, kterou připraví naše redakce.

Seznam.cz Email dostane na podzim další volitelný vzhled, který navíc kromě svého „papírového“ vzhledu přinese i výrazné zjednodušení v oblasti funkcionalit. Ten, kdo si tento nový vzhled vybere, si práci s e-mailem výrazně zjednoduší. I když mu zůstanou zachovaná veškerá nastavení, bude moci pracovat jen se základními funkcemi e-mailu – tedy psaní a čtení zpráv (včetně rychlých odpovědí a přeposlání). Odpadne možnost řazení zpráv, štítkování, filtrování nebo třeba složitějších nastavení. Vzhled je kdykoliv možné změnit za jiný.

„Z mého pohledu má tento nový vzhled Seznam.cz Emailu – kromě své jednoduchosti
a příjemného designu – i velikou výhodu v tom, jak pracuje s přílohami. Když vám přílohou přijde nějaký dokument, můžete si rovnou rozbalit jeho velký a čitelný náhled jen prostým scrollováním dolů. Pokud vám přijde obrázek, který je třeba vzhůru nohama, přímo v e-mailu si jej budete moci otočit, abyste si jej mohli pohodlně prohlédnout. Tohle všechno výrazně zjednodušuje a zrychluje práci s vašimi e-maily,“
popisuje svůj pohled Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.
 

Lidé.cz se také dočkají na podzim úprav. Opět směrem ke zjednodušení služby – lidé ji už nyní nejčastěji používají jako seznamku, kde si skrze „vzkazník“ vyměňují soukromé zprávy. Podzimní úprava udělá ze služby Lidé.cz ještě přímočařejší seznamku, která bude postavená na fotografiích. I pro samotné seznámení nebude nutné vyplňovat tabulkové informace, do profilu si každý může napsat, co uváží za vhodné. Ale hlavně jej bude moci kdykoliv obohatit o aktuální fotografie, například ze svých oblíbených míst. Profil tak bude připomínat jakýsi foto příběh každého člověka. Samotné seznamování pak bude založené na výběru člověka podle fotografie a snadného filtru. Když člověk najde někoho, kdo mu je sympatický, pošle mu žádost o konverzaci. Až na základě povolení této žádosti si budou moci oba psát zprávy. Pro tyto privátní konverzace i snadné vkládání fotek do profilu budou na podzim připraveny i aplikace pro mobilní telefony s operačními systémy iOS a Android. Desktopová verze služby Lidé.cz bude samozřejmě responsivní.

Mobilní aplikace
„V současné době má většina našich služeb responsivní design, takže je pohodlné ji používat z jakéhokoliv zařízení, protože se mu přizpůsobí. Služby, které zatím responsivní nejsou, postupně upravujeme tak, aby i ony odpovídaly všem nárokům našich uživatelů. Stále ale existuje dost velká skupina lidí, která před mobilními responsivními verzemi služeb upřednostňuje aplikace, které si do telefonu chtějí stáhnout. I pro ně chceme mít většinu našich služeb dostupnou v podobě aplikace. Rozhodli jsme se, že do Vánoc chceme mít ve storech dostupné aplikace pro většinu našich hlavních služeb. V říjnu přijdou aplikace pro Stream.cz, máme připravenou aplikaci pro Sbazar.cz, Firmy.cz. Počítáme s aplikací pro Lidé.cz a pracujeme na aplikaci pro e-mail, Super.cz a Sport.cz,“
doplňuje Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.


Všechny tyto ohlášené novinky se budou pro veřejnost otevírat postupně během celého podzimu. Jakmile bude produktová inovace dostupná pro veřejnost, budete si o ní moci přečíst další podrobnosti na našem Sblogu.


Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích