Seznam.cz Email uvolňuje registraci pro @post.cz

11. prosince 2013

Seznam.cz Email se ke konci roku rozhodl potěšit některé ze svých uživatelů, kteří si nemohou z důvodu duplikace e-mailových adres založit schránku s libovolným jménem. Od 11. 12. 2013 uvolňuje registraci do schránek s koncovkou @post.cz.

Na rozdíl od jiných poskytovatelů e-mailových služeb, Seznam.cz Email z bezpečnostních důvodů neuvolňuje neaktivní e-mailové adresy. Proto se může stát, že uživatelé, kteří chtějí mít schránku ve tvaru „jméno.příjmení“ si musí kvůli duplikaci jmen vymyslet jiné. Nově se však mohou zkusit zaregistrovat s doménou @post.cz, která v tuto chvíli obsahuje téměř 111 000 jmen. Pro srovnání doména @seznam.cz má přes 36 000 000 jmen.

Proč nemažeme neaktivní jména?
Uvědomujeme si, že jednou vzniklá adresa může být zaregistrovaná na mnohé služby (od herních stránek až po Facebook), původní majitel se s ní mohl přihlásit k přijímání různých newsletterů. Ale hlavně mohou původnímu majiteli na jím vytvořenou e-mailovou adresu stále chodit citlivé informace – například výpisy z účtu či jiné informace z bank nebo od telefonních operátorů.


Blanka

Sdílet na sítích