Stream.cz rozjíždí vlastní pořady ve velkém: Přinese až 40 premiérových dílů týdně

9. dubna 2014

Redesign Stream.cz přinesl pozitivní trendy

Uplynulý čas od říjnového redesignu internetové televize Stream.cz ukázal, že se Seznam.cz vydal správným směrem. Roste počet zhlédnutých videí i čas, který lidé sledováním Stream.cz stráví. Stream.cz navíc nepolevuje v další produkci vlastních pořadů. Na jaro si nachystal 10 zbrusu nových. Najde se mezi nimi i původní český sitcom nebo nový pořad Romana Vaňka o výrobě potravin.

Loni v říjnu představil Seznam.cz novou podobu i pojetí internetové televize Stream.cz. Velké okno pro přehrávání videí, kontinuální proud pořadů a zaměření se na vlastní tvorbu pořadů přinesly své ovoce. Průměrný čas, který jeden člověk stráví sledováním pořadů na Stream.cz se meziročně navýšil o čtyři a půl minuty, což představuje 33% nárůst. Roste i počet zhlédnutých videí. V lednu 2014 se jejich počet přehoupl přes 32,5 milionů zhlédnutí, necelé dva miliony z nich přitom jen v lednu přišly z mobilních zařízení.

Pozornost diváků se nám podařilo upoutat i speciálním kanálem a samostatnou mobilní aplikací, které se zaměřují na nejmenší diváky. Za ony čtyři měsíce od spuštění si už asi nejen děti pustily Pohádky více než 8 milionkrát. Snad ještě zajímavější je, že skoro polovina zhlédnutí přichází z mobilních aplikací. V tomto směru je tedy trend jasný,“ komentuje další ze změn na serveru Stream.cz Ladislav Veselý, manažer produktového týmu, který má i Stream.cz na starosti.

Nové pořady v jarním vysílacím schématu

Pravděpodobně nejvíce očekávanou jarní novinkou je pořad Jídlo s. r. o. Romana Vaňka, který volně navazuje na úspěšné Peklo na talíři. Oblíbený bojovník za osvětu gastronomie v něm bude sledovat výrobu potravin. Diváci tak každou středu dostanou možnost nahlédnout na procesy výroby jídla, které si sami dávají na talíř. Roman Vaněk bude ukazovat výrobu jak běžných, tak i luxusních potravin. První díl nového pořadu odvysílá Stream.cz 16. 4. Těšit se můžete i na delší stopáž, než je klasická internetová pětiminutovka.

Stream.cz se ale na jaře poprvé pouští i do původního hraného seriálu. V neděli 13. 4. odvysílá první díl satirického politického sitkomu Blaník režiséra Marka Najbrta. Hlavním hrdinou je lobbista a majitel PR agentury Blaník, který se s každým zná a chce tak trochu řídit svět. S herci Markem Danielem, Halkou Třešňákovou a Michalem Daleckým se diváci budou moci v tomto pořadu setkávat každou neděli.

Věřit hlavně vlastnímu obsahu se nám vyplatilo. Našli jsme inspiraci, čas i peníze na další pořady, které dávají smysl. Věřím, že budou vyhovovat těm divákům, kteří si mezi pořady klasických televizí nevyberou. Myslím, že se můžeme hrdě prohlásit za tak trochu chytřejší televizi,“ komentuje zaměření se na vlastní produkci Ladislav Veselý.

Na jaro je připraveno 10 zcela nových pořadů, které doplní již existující pořady. Stream.cz tak během jara odvysílá ve vlastní produkci každý všední den 7 premiérových dílů svých pořadů. Každý týden se mohou diváci Stream.cz těšit až na 40 odvysílaných premiérových dílů. Na své si přijde opravdu každý. Pořady mají široký záběr. Na Stream.cz najdete pořady věnující se jídlu, ženské kráse, zdravému životnímu stylu, ryze mužským záležitostem, ale i publicistické pořady, které odhalují kauzy v české společnosti.

Svůj už šestý autorský pořad nazvaný Slavní neznámí poprvé představí ve čtvrtek 17. 4. Pavel Zuna. V pořadu se setkává s lidmi, kteří jsou špičkami ve svém oboru, ale běžná populace o nich doposud neví. Tím ale jarní programové novinky na Stream.cz nekončí. Fascinující shrnutí 38 let produktivního života Tomáše Bati pak naservírujeme divákům každou středu od 30. dubna. Pořad Tomáš Baťa v kostce vzniká na motivy stejnojmenné knihy Zdeňka Pokludy ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín. V pořadu Restart života bude k osobnímu rozvoji vést koučka Lenka Černá. Ája Agnerová bude každé pondělí v show Vychytávky radit, jak dělat z obyčejných věcí neobyčejné. Zábavu přinesou například Virály týdne nebo skryté kamery v pořadech AU!TOŠKOLA či Nezapomenutelní.

Do další etapy vstupujeme zase o něco silnější a plní nových očekávání. Stream.cz se podařilo vyhrát několik zásadních sporů. Například jsme ustáli nátlak brněnského magistrátu, který chtěl cenzurovat jeden díl pořadu Troublemaker. Na naši stranu se rovněž svým rozhodnutím postavil například vrchní soud v Praze, když se zabýval návrhem na stažení dílu pořadu A DOST! o nekalých praktikách prodejců zdravotních prostředků. Na jaře rozšiřujeme naši programovou nabídku o nové žánry a na tento rok plánujeme také knižní edici. Díky ní si na naše jinak virtuální projekty bude moci kdokoliv sáhnout a vracet se k nim,“ doplňuje Lukáš Záhoř, šéfproducent Stream.cz.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích