Pořad A DOST! zastavil okrádání lidí v pořadu Sexy Game

18. června 2014

Jan Tuna díky včera odvysílanému dílu pořadu A DOST! dosáhl okamžitého stažení pořadu Sexy Game z televize Óčko. S kolegou Jankem Rubešem totiž odhalili a na vlastní kůži vyzkoušeli, že ani po téměř dvou hodinách nebyl do studia daného pořadu nikdo přepojen. Princip pořadu je v tom, že diváci jsou moderátorkou vyzývání, aby zavolali odpověď na jednoduchou otázku. Místo toho jim automat na lince přehrává erotické texty. Za každou  minutu platí 90 Kč. Celý telefonát tak stál bezmála deset tisíc korun, aniž by za tu dobu do studia někoho spojili. Lze jen těžko odhadovat, kolik dalších lidí se do studia v tu samou dobu snažilo dovolat.

S touto skutečností konfrontoval Jan Tuna vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše, kterému televize Óčko patří. V návaznosti na to v den odvysílání této epizody A DOST! generální ředitel stanice oznámil, že pořad Sexy Game z vysílání stahuje a večer už nepoběží. V dalším díle pořadu A DOST! můžete čekat i vyjádření samotného Andreje Babiše, který přislíbil, že se bude celou záležitostí zabývat.

Sám Jan Tuna, reportér a tvůrce pořadu A DOST!, ke včerejšímu rychlému vývoji událostí říká: „Jsem moc rád, že vedení televize Óčka podvodný pořad okamžitě zrušilo. My ale v natáčení budeme pokračovat, protože se hlásí spousta okradených. Čekáme na kroky majitele Óčka, vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše. Ten před kamerou po jednání vlády připustil, že okradeným lidem bude peníze vracet. Budeme se ho ptát, jak je možné, že jeho podřízení na příslušném odboru ministerstva provádějí kontrolu těchto podvodných soutěží bezvýsledně už půl roku, a tím pádem okrádání dál  pokračovalo. Nám stačily dvě hodiny, abychom jednoznačně dokázali, že jde o podvod.

Další vývoj této kauzy můžete sledovat na internetové televizi Stream.cz v pořadu A DOST!

Pokud byste chtěli nějaké další podklady k celé kauze, můžeme doporučit článek na Novinky.cz.

Aktualizace 24.6.2014: Pokračování kauzy můžete sledovat v dalším díle A DOST!

Irena

Sdílet na sítích