Seriál Kancelář Blaník bude na podzim pokračovat druhou sérií

21. července 2014

Čtrnáctým dílem Lobbisti skončila první série politického seriálu Kancelář Blaník, který byl pravidelně vysílán na internetové televizi Stream.cz. Díky zájmu diváků bude seriál na podzim pokračovat, tvůrci tak během léta chystají novou sérii.

V jednotlivých epizodách Kanceláře Blaník se filmaři v čele s režisérem Markem Najbrtem dotkli celé řady aktuálních politických fenoménů a kauz. Jejich pozornosti neušli členové vlády, opozice, armáda, parlament, lobbisté, komunisté, hokejisté ani fotbalisté. V seriálu si samy sebe zahrály i některé známé osobnosti jako Sandra Nováková, Ladislav Hampl, Ivana Chýlková nebo Jan Hřebejk.

image

Blaník si získal početnou diváckou obec. “Jsme rádi, že si nás lidé na internetu a sociálních sítích našli, a že je náš seriál baví. I když to, co se v něm děje, je spíš k pláči,” říká režisér Marek Najbrt. Kancelář Blaník je prvním internetovým počinem autorského týmu, podepsaného mimo jiné pod celovečerními filmy Mistři, Protektor a Polski film. “Filmový a televizní svět internet pořád tak trochu podceňuje. Pro nás ale znamená živou a svobodnou platformu, která nepodléhá žádné politické cenzuře a poskytuje bezprostřední diváckou odezvu,“ dodává Najbrt.

image

Pozitivní ohlas, vysoká sledovanost a neutuchající inspirace ze světa české politiky přiměly tvůrčí tým k práci na druhé sérii. Vysílat by se měla začít opět na internetové televizi Stream.cz už od konce září. "Diváci, fanoušci i kamarádi se nás neustále ptají, proč neběží Blaník také na některé z klasických televizí. V tomto ohledu probíhala i nějaká jednání, ale kontroverzní obsah seriálu asi zatím zůstává souzený daleko liberálnějšími prostředí internetu,“ řekl producent Kanceláře Blaník Milan Kuchynka.

image

Kompletní první sérii je nadále možné sledovat zdarma na internetové televizi Stream.cz, novinky na Facebooku a aktuální komentáře majitele kanceláře Tondy Blaníka na Twitteru.

Kancelář Blaník
producenti: Milan Kuchynka – Negativ, Lukáš Záhoř – Stream.cz
hrají: Marek Daniel, Halka Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Ivana Chýlková, Ladislav Hampl, Jan Hřebejk a další
kamera: Jan Baset Střítežský, Havel Parkán, Nikolas Tušl, Martin Štěpánek
střih: Michal Hýka, Pavel Hrdlička, Petr Kozák, Evžénie Brabcová
casting: Kateřina Oujezdská
hudba: MIDI LIDI
scénář: Robert Geisler, Benjamin Tuček, Marek Najbrt, Tomáš Hodan
režie: Marek Najbrt

Eva

Sdílet na sítích