Štáb internetové televize Stream.cz odletěl na Blízký východ natáčet Operaci Izrael

1. srpna 2014

image

Nabízet divákům jedinečné pořady, které je pobaví, poučí nebo zavedou do těžko přístupných míst – to je hlavním cílem internetové televize Stream.cz. Po sérii exkluzivních reportáží Mise K2 dokumentujících výstup horolezce Radka Jaroše na druhou nejvyšší horu světa přichází Stream.cz s dalším unikátním projektem. Český štáb je prvním na světě, který bude v Izraeli natáčet desetidenní vojenský výcvik Mezinárodní asociace Krav Maga. Reality show Operace Izrael, která měla být původně prověrkou fyzické a psychické odolnosti tří nejúspěšnějších absolventů speciálního kurzu sebeobrany v tuzemsku, se ale stane zátěžovou zkouškou i pro šestičlenný natáčecí tým. Ten odletěl do válkou zmítané země ve čtvrtek 31. července.

Krav maga je izraelská sebeobrana odvracející reálné nebezpečí. Tomu bude vystaven také štáb internetové televize Stream.cz. V kolébce tohoto bojového systému, jehož kurz běžně absolvují členové policejních oddílů, speciálních jednotek a armád po celém světě, včetně agentů zpravodajské služby Mosad, se totiž uskuteční finále reality show Operace Izrael. V něm se dvěma Čechům a jedné Češce, kteří obstáli v početné konkurenci (na první kolo castingu bylo pozváno sto uchazečů)
a úspěšně prošli tříkolovým pražským castingem, nabízí neopakovatelná příležitost absolvovat desetidenní kurz pod vedením prezidenta Mezinárodní federace Krav Maga Avi Moyala nebo Israela Cohena, jenž během své osmnáctileté kariéry velel protiteroristickému komandu, cvičil s Delta Force a strávil spoustu času v utajení v Gaze.

image

A právě palestinské pásmo na pobřeží Středozemního moře je důvodem, proč české úřady před cestami do oblasti varují. „Bezpečnost štábu a soutěžících nebereme na lehkou váhu, jsme v každodenním kontaktu s ambasádou i ministerstvem zahraničních věcí, s kterými aktuální situaci konzultujeme. Potenciální rizika se snažíme minimalizovat, nicméně možnosti jsou omezené,“ říká producentka Operace Izrael Barbora Cais a dodává, že za daných podmínek nelze sjednat ani rizikové připojištění. „Máme standardní pojištění pracovních cest v zahraničí a účastníci kurzu pojištění pro adrenalinové sporty.“

První díl reality show Operace Izrael odvysílá internetová televize Stream.cz v polovině září letošního roku. Aktuální informace z natáčení sledujte na FB pořadu.

Eva

Sdílet na sítích