Seznam.cz uvádí v exkluzivní premiéře film Krásno

12. září 2014

Pouhých osm měsíců po uvedení filmu Krásno na plátna českých kin jej Seznam.cz bezplatně zpřístupnil svým uživatelům. Prvotinu herce a režiséra Ondřeje Sokola je možné shlédnout na homepage od středy 10. září do pátku 12. září.

Společnost tak navazuje na svůj projekt Filmových střed, prostřednictvím kterého na své domovské stránce nabízela každou středu mezi 18. hodinou a půlnocí zdarma ke zhlédnutí celovečerní film. Cílem přitom bylo zprostředkovat uživatelům bezplatný a legální přístup k tuzemské kinematografii v prostředí českého internetu a nabídnout filmovým studiím alternativu v podobě spolupráce s chytřejší, internetovou televizí.

„V podpoře české kinematografie budeme pokračovat dál. Rozhodli jsme se ale jít cestou exkluzivního obsahu. Chceme nabízet filmy, které divákům zatím nebyly bezplatně a legálně k dispozici nikde jinde. Prvním počinem nového konceptu je právě exkluzivní on-line premiéra filmu režiséra Ondřeje Sokola Krásno. Do budoucna chceme přinášet divákům na internetu další zajímavé české snímky. Chceme se ale soustředit na exkluzivní premiéry a vlastní obsah místo opakování filmů, které už všichni viděli mnohokrát. Koncept bezplatného sledování těchto filmových premiér chceme zachovat,“ uvedl Ladislav Veselý, manažer produktového týmu Seznam.cz.

Černá komedie Krásno, která měla premiéru 30. ledna 2014, se odehrává nad městem Šumperk. V tamním jezeře je nalezena utopená maminka Michala, jedné z postav tohoto scénáře. Ten bojuje s podezřením, že pachatelem trestného činu je jeho vlastní otec. A jakkoli má příběh kriminální nádech a rámec, v určitých věcech detektivce vzdoruje. Divákovi se v něm totiž nedostává toho, co je základní premisou detektivního žánru – důkazu. Naopak je svědkem situací absurdních už svou skutečností.

Sdílet na sítích