Druhá řada seriálu Kancelář Blaník startuje: Dva režiséři, tři herci a pravidelně drsná politická satira

2. října 2014

image

Kdo skutečně tahá za nitky české politiky a stojí na pozadí všech kauz? Jediný muž. Muž, jehož telefonní číslo mají ve svém mobilu uloženo nejen současní i bývalí vládní činitelé a vlivní podnikatelé, ale také olympionici nebo hvězdy šoubyznysu. TONDA BLANÍK. O tom, že se v kanceláři legendárního lobbisty (nejen) před nadcházejícími volbami dveře netrhnou, se můžete přesvědčit na internetové televizi Stream.cz. Druhá řada populárního seriálu Kancelář Blaník začíná v sobotu 4. října. 

Seriálový lobbista Tonda Blaník (v podání Marka Daniela) je po návratu z letní rezidence znovu na scéně, připraven se svým týmem spolupracovníků, tajemníkem Žížalou (Michal Dalecký) a sekretářkou Lenkou (Halka Třešnáková) čelit novým výzvám. Ta první, přestože tomu název nenasvědčuje, ho čeká spolu se zajímavou kulturní vložkou už v úvodní epizodě Teambuilding, kterou v sobotu 4. října odstartuje na internetové televizi Stream.cz nová série Kanceláře Blaník. Protože, jak říká muž, jenž pojmenoval nejdelší městský tunel v Evropě Blanka a z průkazky do knihovny a na metro udělal miliardový otevřený účet Opencard: „Nejdřív lobby, potom hobby.“

imageFoto: Nikolas Tušl

Tomuto heslu zůstali věrni také tvůrci seriálové postavy, když hledali druhého režiséra k pracovně vytíženému Markovi Najbrtovi, který začíná v říjnu natáčet výpravný seriál o Heinrichu Mattonim. Rozhlédli se proto po svém okolí a oslovili ke spolupráci Bohdana Slámu. „Bohdan spolupracoval s Negativem (pozn. produkční společnost seriálu Kancelář Blaník) na filmech Štěstí, Venkovský učitel a Čtyři slunce, zároveň s námi připravuje svůj nový film Bába z ledu. Právě kvůli této úzké vazbě a přátelství s Markem Danielem jsme ho oslovili. Na nabídku reagoval rychle a jasně! Těší se na výzvu ve smyslu zachování stylu, tempa či hudby, podpořenou stejným tvůrčím týmem i na možnost s herci pracovat svým stylem. Marek Najbrt zároveň dále spolupracuje na scénářích, dramaturgii a u některých dílů se podílí na režii,“ vysvětluje posílení  režijního postu producent Kanceláře Blaník Milan Kuchynka a dodává, že vše ostatní zůstává při starém.

imageFoto: Nikolas Tušl

Diváci internetové televize Stream.cz se tak mohou počínaje sobotou 4. října těšit na třináct dílů svérázné politické satiry, která nemá na českých obrazovkách konkurenci.  Chybět samozřejmě nebudou ani zajímaví hosté a reakce na aktuální témata. Zkrátka „legendární Tóóóónda Blaníííík“ je zpět!

Kancelář Blaník – 2. série
producenti:
Milan Kuchynka – Negativ, Lukáš Záhoř – Stream.cz
hrají: Marek Daniel, Halka Třešňáková, Michal Dalecký
kamera: Jan Baset Střítežský, Havel Parkán, Nikolas Tušl, Aleš Němec
střih: Michal Hýka, Pavel Hrdlička, Petr Kozák, Evžénie Brabcová
kostýmy: Michaela Daniel Huffsteter
casting: Kateřina Oujezdská
hudba: MIDI LIDI
scénář: Robert Geisler, Benjamin Tuček, Marek Najbrt, Tomáš Hodan
režie: Marek Najbrt, Bohdan Sláma

Seriál Kancelář Blaník můžete vidět na Streamu, fandit mu na Facebooku nebo sledovat přímo Tondův účet na Twitteru.

image

Eva

Sdílet na sítích