Hledáte zmizelá místa Šumavy? Nově je najdete na Mapy.cz

16. října 2014

image

Mapy.cz pokračují s doplňováním zajímavého obsahu přímo do mapových podkladů. Kromě nedávno přidaných Tipů na výlet, které upozorňují na zajímavé kulturní akce v okolí hledaného místa, zde turisté nově naleznou i pořady internetové televize Stream.cz s cestovatelskou tematikou. Prvním je pořad „Zmizelá Šumava“.

Uživatelé, kteří se chystají na výlet na Šumavu, mohou nově na webu Mapy.cz nalézt 11 ikonek filmového pásu. Jakmile na ně kliknou, objeví se jim v informačním panelu tip nejen na zajímavé místo, ale rovnou se mohou také podívat na krátké video z cyklu „Zmizelá Šumava“. V každém z nich popisuje šumavská legenda Emil Kintzl příběh o dané lokalitě či o lidech, kteří tam žili. image

Díly byly zároveň doplněny i do Tipů na výlet tak, aby se lidé mohli dozvědět něco o místě, kudy jejich cesta povede. „Naší snahou je doplňovat do map co nejvíce dalších informací a neustále zvyšovat jejich informační hodnotu. A lokalizace šumavských příběhů v mapě je jedním z takových rozšíření. Díky tomu, až turisté půjdou například kolem Hůrky, budou vědět, kdo to byl farář Ignác Březina,“ řekl Pavel Žemlík, vedoucí kartografické redakce Mapy.cz.

image

image

Kuba

Sdílet na sítích