Internetová televize Stream.cz přináší v exkluzivní premiéře trailer k novému filmu GHOUL!

7. ledna 2015

image

Režisér Petr Jákl se po úspěšném „Kajínkovi“ vrací do kin se snímkem GHOUL, který už nyní dosáhl mimořádného úspěchu. Jeho temný thriller s prvky dokumentu byl ještě před svým dokončením prodán do americké distribuce. V tuzemských kinech ho budou moci diváci shlédnout ve světové premiéře již 26. února. Následovat bude premiéra v Los Angeles. Seznam.cz se stal partnerem filmu, trailer premiérově odvysílala internetová televize Stream.cz.


Čtyři roky pracoval režisér Petr Jákl na svém novém filmu GHOUL, který je kombinací tajemné story a dokumentu. V naprostém utajení strávil měsíce natáčení na Ukrajině, v Kalifornii a v Česku a do snímku  obsadil pouze zahraniční herce. I tentokrát je, stejně jako u Kajínka, spoluautorem scénáře, producentem a režisérem, ke spolupráci navíc oslovil významná jména světové kinematografie, například výkonné producenty Roba Cohena (režisér Rychle a zběsile a producent Čarodějek z Eastwicku), Joe Lynche (režisér snímku Everly se Salmou Hayek) nebo koproducentku Nancy Bishop (casting Mission Impossible, Hannibal – Zrození), která se českému režisérovi postarala o casting.image

Snímek GHOUL je inspirován skutečným příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé světové historie, ukrajinského kanibala Andreje Čikatila. Odehrává se v reálné lokalitě, oblasti ukrajinského Jabločnoje, kde se Čikatilo narodil a kde docházelo ke kanibalismu. Během 12 let spáchal přes pět desítek brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. V temném thrilleru plném tajemna, nevysvětlitelných událostí i děsivých setkání s jiným světem uvidí diváci také dokumentární záběry z reálného života největšího světového kanibala.  „Někteří herci měli chvílemi strach a chtěli natáčení dokonce i vzdát. Příběh Čikatila byl všudypřítomný a natáčení na místech, kde žil, bylo někdy nepříjemné i pro mne,“ řekl režisér Petr Jákl.

GHOUL vypráví o trojici filmařů, která se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o místě, kde došlo za velmi podivných okolností ke kanibalismu. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem kanibala Andreje Čikatila a odhalují se zneklidňující skutečnosti. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrálo.  V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se ale z filmařů a jejich doprovodu brzy stanou vězni. Ze záměru natočit dokument se stane děsivý boj o život – nikdo ale netuší, kdo je TAM VENKU…

Nový český film GHOUL uvidí diváci v českých kinech ve verzi 2D i 3D už 26. února 2015, kdy se tento snímek představí ve světové premiéře. Na internetové televizi Stream.cz navíc budou moci sledovat exkluzivní scény z filmu, bonusy a záběry z natáčení filmu, které zde budou postupně zveřejňovány.

image
Eva

Sdílet na sítích