Kniha Slavné dny připomíná okamžiky, které změnily dějiny lidstva

19. ledna 2015

image

Co bylo předmětem Jaltské konference, kdy padla Berlínská zeď a jak probíhala okupace Československa v roce 1968? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá pořad Slavné dny, který atraktivní formou přibližuje malým i velkým divákům internetové televize Stream.cz osudové chvíle, jež otřásly historií. Nyní se populární série krátkých dokumentů dočkala přehledného knižního zpracování a webových stránek.


Střípky slavné historie složené z významných událostí a jedinečných dnů přináší kniha Slavné dny s podtitulem 50+2 příběhy, které psaly historii, jež vydává nakladatelství KNIHA ZLIN ve spolupráci se Seznam.cz. Čerpá přitom ze stejnojmenného pořadu internetové televize Stream.cz. Jeho autor, novinář a moderátor Pavel Zuna, vybral za pomoci svých spolupracovníků, Andrey Maloveczké a Martina Krušiny, významné události světových i českých dějin: člověk na Měsíci, Jaltská konference, atomová bomba, pád berlínské zdi, vznik Československa, Lidice nebo okupace Československa v roce 1968.

Tato témata doplnil o výjimečné momenty, které rovněž vešly do historie: nejhorší letecká katastrofa v dějinách, zmizení pěti letadel nad bermudským trojúhelníkem, první veřejné filmové představení, poslední koncert skupiny Beatles, havárie UFO u Roswellu, festival ve Woodstocku, zázrak ve Fátimě a mnohá další.

Kniha obsahuje množství dobových fotografií, map a nákresů a spolu s textem tvoří celek, jenž dokáže výstižně a v souvislostech postihnout události, které mají své místo v historii lidstva a neměly by upadnout v zapomnění. Slavné dny jsou ke koupi na Alza.cz nebo u všech dobrých knihkupců.

SLAVNÉ DNY
Slavné dny, 50+2 příběhy, které psaly historii
Autor: Pavel Zuna
Vydává: Nakladatelství KNIHA ZLIN ve spolupráci se Seznam.cz, a.s.

Slavné dny sledujte na internetové televizi Stream.cz. Přečíst si o jednotlivých událostech a o tom, co se při nich skutečně odehrálo a jaké to mělo následky, můžete na webu pořadu, kde budou umístěny také pracovní listy pro studenty základních a středních škol pomáhající jim lépe si dějiny osvojit.


Eva

Sdílet na sítích