Stream.cz chce přispět ke změně vnímání internetové televize v Česku

26. února 2015

Jejich sledovanost roste a seriály sbírají ceny, které donedávna patřily zavedeným televizním stanicím. Doby, kdy bylo nutné zaujmout ve stanovený den a čas místo na pohovce v obývacím pokoji, jinak se divák o dalším osudu oblíbeného hrdiny nedozvěděl, a jedinou alternativu sledování v náhradním čase představovaly reprízy a videorekordéry, jsou minulostí. Světu vládnou internetové televize. Zatímco v zahraničí jsou považovány za plnohodnotnou konkurenci těch klasických, v Česku si adekvátní pozici na trhu stále vydobývají. Dalším krokem, který by měl přispět ke změně tuzemského vnímání, je výzva k zapojení do ankety TýTý, kterou internetová televize Stream.cz adresovala svým divákům.

Poté, co jako první v Česku zveřejnila všech dvanáct epizod černé komedie Pizza Boy najednou a politická satira Kancelář Blaník se stala prvním internetovým seriálem oceněným Filmovým a televizním svazem, rozhodla se internetová televize Stream.cz k dalšímu průlomovému kroku. Vyzvala své diváky k účasti v prvním kole hlasování ankety o nejoblíbenější tváře a pořady televizní obrazovky TýTý.

Fotografie v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Stream.cz)

„Primárně je naším cílem upozornit na to, že na českém internetu vzniká obsah srovnatelný s programovou nabídkou tuzemských televizních stanic a za jeho přípravou stojí neméně profesionální produkce. Naší přidanou hodnotou je navíc možnost sledovat pořady kdykoli a kdekoli a svobodně reagovat na aktuální dění a trendy,“ říká Lukáš Záhoř, šéfproducent internetové televize Stream.cz. Ta do 24. ročníku soutěže, kterou vyhlašují Týdeník Televize a TV Max, nominovala tři své zástupce: autorku a moderátorku pořadu Fenomén Karolínu Vrbasovou v kategorii Osobnost televizní zábavy, autora a moderátora pořadu A DOST! Jana Tunu v kategorii Osobnost televizní publicistiky a již zmiňovanou Kancelář Blaník v kategorii seriál roku.

image

Graf ve větším rozlišení ke stažení zde (Zdroj: Stream.cz)

„Pravidla soutěže vybízejí v prvním kole k hlasování pro osobnosti a pořady, nicméně neuvádějí nutnost omezit se pouze na zúčastněné televize. Toho jsme využili a vyzvali diváky k nominacím,“ dodává Záhoř. Zájem českých diváků o původní online tvorbu potvrzuje i kontinuální nárůst počtu zhlédnutí. Zatímco v říjnu pokořil Stream.cz hranici třiceti milionů přehrání za měsíc, lednová bilance byla o dva a půl milionu vyšší – 32 933 175, přičemž nejsledovanější pořady pravidelně překonávají pět set tisíc views. 

image

Graf ve větším rozlišení ke stažení zde (Zdroj: Stream.cz) 

image

Eva

Sdílet na sítích