Seriál Kancelář Blaník získal další ocenění: Porota festivalu Finále Plzeň mu udělila zvláštní uznání

2. května 2015

Filmový festival Finále Plzeň 2015 zná výsledky. V 28. ročníku, do nějž bylo přihlášeno 27 hraných a animovaných filmů, 86 dokumentů a 65 televizních projektů, uspěl i seriál Kancelář Blaník. Politické satiře, která vzniká v koprodukci internetové televize Stream.cz a společnosti Negativ, udělila mezinárodní porota zvláštní ocenění. Slavnostní vyhlášení se konalo v sobotu 2. května na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. 

Seriál Kancelář Blaník zaznamenal další úspěch. Po Ceně Václava Havla za přínos díla občanské společnosti udělované Českým filmovým a televizním svazem a zvláštním uznání Asociace režisérů a scenáristů zaujal také mezinárodní porotu filmového festivalu Finále Plzeň. Ta vyzdvihla zejména dva díly první série Dovolená na Krymu a Nadsobotka, které vznikly v režii Marka Najbrta a které uvedla internetová televize Stream.cz v premiéře na jaře loňského roku. „Zvláštní uznání udělujeme za neotřelý styl seriálu a originální satirický obsah, určený pro novou internetovou platformu,” odůvodnila své rozhodnutí porota, jež o ocenění nad rámec standardních kategorií rozhoduje v případech, kdy vyhodnotí některý filmový či seriálový projekt za výjimečně důležitý či zdařilý a chce na něj upozornit.

„Máme radost, že se seriál Kancelář Blaník těší nejen přízni diváků, ale i odborné kritiky. A ocení-li navíc jeho kvality tvůrci jako je profesor Kolumbijské univerzity Brendan Ward, který hodnotil právě sekci televizních formátů, je to pro nás motivací a zároveň výzvou do budoucna oslovit naší tvorbou také zahraniční diváky,“ říká šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

image

Seriál Kancelář Blaník můžete kdykoli zhlédnout na internetové televizi Stream.cz, fandit mu na Facebooku nebo sledovat účet jeho ústřední postavy, lobbisty Tondy Blaníka na Twitteru.

Sdílet na sítích