Mapy.cz rozšířily 3D pohled o dalších 5 českých měst a celé Brno

24. června 2015

K šestnácti stávajícím městům v 3D rozměru dnes Mapy.cz přidaly dalších pět: Nymburk, Břeclav, Hodonín, Uherské Hradiště a Olomouc. Současně se dočkalo aktualizace i Brno, kde 3D model dosud pokrýval jen historické centrum, severní a západní část města. Nyní je možné si z 3D pohledu prohlédnout Brno celé.

Mapy.cz dnes zpřístupnily dalších pět měst v 3D zobrazení. Trojrozměrně si nově prohlédnete Nymburk, Břeclav, Hodonín, Uherské Hradiště, Olomouc a celé Brno. Druhé největší město České republiky mělo doposud 3D pokrytí jen zčásti.

Lidé si mohou 3D model města natočit ze všech stran, naklonit nebo si přizpůsobit výšku, ze které se chtějí na město dívat. Trojrozměrné zobrazení umožňuje lepší představu o terénu. Seznam.cz dále plánuje 3D modely více jak 250 obcí a měst. Nejbližší na řadě jsou Přerov, Šumperk, Vsetín, Zlín, Znojmo a Krnov.

image

Vojenská nemocnice Olomouc v 3D ve větším rozlišení

Dodnes si mohli návštěvníci Mapy.cz prohlédnout v trojrozměrném zobrazení Prahu, České Budějovice, Hradec Králové, Pardubice, Karvinou, Havířov, Kroměříž, částečně Brno, ale i menší města, která jsou zajímavými turistickými lokalitami, jako je Kutná Hora, Litoměřice, Kadaň, Aš, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Telč a Špindlerův Mlýn. Třeba Kutnou Horu si v 3D zobrazení od začátku roku prohlédlo téměř 6 000 lidí, Litoměřice 5 200 a Český Krumlov byl v 3D zobrazen v takřka 4 500 případech.

image

3D seřaďovacího nádraží v Nymburku ve větším rozlišení.

Jak již Seznam.cz informoval v dubnu 2014, na tvorbě 3D map spolupracuje se společností Citationtech. Ta vytváří softwarový systém Melown Maps™, který 3D modely leteckých snímků zpracovává a zobrazuje. Snímky pak nafotila společnost TopGis.

Martin

image
Sdílet na sítích