Mapy.cz vás budou inspirovat ke skutečnému létu. Osobně

24. června 2015

Mapy.cz vyjedou na vůbec největší roadshow po České republice, jakou kdy společnost Seznam.cz přichystala. Cílem aktivity, která bude probíhat každý letní víkend, je ukázat české veřejnosti, že Mapy.cz umí víc než jen naplánovat cestu z bodu A do bodu B. S pomocí nového Plánovače výletů získají turisté výletní okruh se zajímavými místy na jedno kliknutí, a to kdekoliv v České republice. Tým propagující Mapy.cz navíc zájemce občerství na speciálních stanovištích, vyveze na výlet historickým autobusem nebo je seznámí s Václavem Neckářem či s Jitkou Čvančarovou při sjíždění řek.

Letní roadshow se vůbec poprvé uskuteční na více než třiceti místech celé České republiky s osobním zapojením zaměstnanců společnosti Seznam.cz. Startovacím datem je víkend 27. června 2015 a setkávání pod POIkami, nebo spíše na stanovištích označených obrovským nafukovacím bodem zájmu připomínajícím symbol, jaký používají Mapy.cz pro zvýraznění konkrétního bodu v mapě, poběží až do konce září. Tým, který bude Mapy.cz celé léto propagovat, poradí, jak co nejlépe při plánování léta „vytěžit“ své okolí s nově spuštěným Plánovačem výletů. Roadshow zavítá nejen na výletně zajímavá místa, ale i na hudební festivaly, maratony či do kempů u řek.

Hudební festivaly v centru zájmu

Společnost Seznam.cz je již tradičně partnerem několika hudebních festivalů. Letos se do nich chystá aktivně více zapojit, a to tak, že připravený tým pomůže na místě s dotazy návštěvníků nebo nabídne další tipy na zábavu a vyžití v okolí. V časech mezi koncerty, zejména dopoledne, dokonce pár výletů Mapy.cz zorganizují pro účastníky festivalu samy. Zájemce vyvezou historickým autobusem k POIkám na poutavá místa poblíž konání festivalu. Kromě zhlédnutí přírodních a kulturních krás budou moci zájemci na těchto místech občerstvit sebe i své případné čtyřnohé společníky. U stanoviště totiž bude k dispozici káva, tatranka nebo krmení pro psa.  

(Ne)skutečná setkání na řece

V polovině července odstartuje akce s názvem Jedeme řeky, na kterou Seznam.cz přizval známé osobnosti. Ty bude možné potkat přímo na vodě, ale i ve vybraných kempech. Vodáci se tedy mohou těšit, že si u ohnišť v bezprostředním okolí POIky společně zazpívají či opečou buřty například s Václavem Neckářem, Jitkou Čvančarovou nebo třeba Michalem Malátným.

Podpora běžců

Oficiálním informačním centrem se Mapy.cz stávají i během série maratonů Run Czech. Běžcům i jejich fandícím doprovodům podají informace týkající se přímo závodů, ale navedou je také k nejbližšímu bankomatu, do dobré restaurace či na nejbližší parkoviště.

Informace od zdroje

Do roadshow ve znamení informací, odpočinku a občerstvení se zapojí i místní lidé. Lokální poradci, kteří znají okolí daných míst jako své boty, budou připraveni poradit s tím, kde se ubytovat, kam zajít na dobrý řízek a kde je nejlepší výhled na celé okolí. Všechny tyto informace domácí povahy vyhledají turistům také v aplikaci na mapě.  

Těm, co raději cestují z domova maximálně prstem po mapě, nabízí internetová televize Stream.cz doprovodný pořad Výleťák. Do něj postupně přibydou další a další lokality, stejně tak jako do rubriky Tipy na výlety serveru Novinky.cz. Mapy.cz, které může kdokoliv osobně potkat každý víkend alespoň na jedné turistické a kulturní křižovatce, podpoří svou roadshow také mediální kampaní v rádiích a na internetu. V televizi poběží také reklamní spoty, jež budou diváky zvát k aktivnímu výletování do šesti vybraných lokací, které Mapy.cz v létě navštíví. Pozvánku na fajn léto dostanou lidé i z domovské stránky Seznam.cz, a to prostřednictvím speciální grafiky s tipem na konkrétní výletní místo.

Radim

image
Sdílet na sítích