Seznam.cz majetkově vstupuje do společnosti Mautilus

1. června 2015

Seznam.cz majetkově vstupuje do společnosti Mautilus a k dnešnímu dni se stává vlastníkem 35% podílu v brněnské společnosti, která se věnuje vývoji aplikací pro chytrá zařízení. Seznam.cz bude se společností Mautilus spolupracovat v oblasti video technologií, a především rozvíjet projekt INIO.TV.

Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jak náročné a nákladné je vyvíjet aplikace pro různé televizní platformy. Nástroj, který dokáže jednu aplikaci dostat do různých chytrých zařízení, od televize po chytré hodinky, je užitečný i pro naši budoucnost. Máme obsah, který chceme jednoduše zpřístupnit na různých zařízeních. Produkt INIO.TV nám toto umožní a vstup do společnosti Mautilus nám dává prostor se na připravovaném řešení podílet i technologicky,“ uvádí Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Společnost Mautilus vyvíjí multiscreenový OTT (Over the Top) aplikační editor nazvaný INIO.TV. Právě jeho rozvoj bude financován z investice společnosti Seznam.cz. Pomocí tohoto nástroje lze rychle vytvářet a upravovat OTT aplikace na všechny platformy, na kterých lze dnes sledovat video: mobilní telefony, tablety, chytré televize, herní konzole, set-top boxy a web. Díky inovativní technologii snižuje INIO.TV náklady a čas potřebný k uvedení nových služeb, které nabízejí živé vysílání a video obsah (Video on Demand) na trh. „INIO.TV je služba, která může změnit situaci v oblasti nabídky a dostupnosti OTT služeb. Na základě jednání s partnery po celém světě očekáváme o INIO.TV velký zájem,“ podotýká Petr Mazanec, technický ředitel společnosti Mautilus a dodává: „Součástí aplikačního editoru bude v budoucnu také možnost návrhu HbbTV aplikací a interaktivních televizních reklam, tudíž B2B zákazníci do rukou dostanou mocný nástroj.

V současné době společnost Mautilus dodává streamovací video aplikace mnoha významným poskytovatelům OTT služeb. „Za posledních pět let se nám toho podařilo hodně. Získali jsme zakázky od řady společností nabízejících video služby po celém světě, a zařadili jsme se tak mezi nejvýznamnější dodavatele vyvíjející multiscreenové aplikace pro streamování hudby a videa. Spolupráce se společností Seznam.cz nás posouvá dále a dává nám možnost realizovat naše plány se zázemím leadera českého trhu, kterým Seznam.cz bezpochyby je,“ zmiňuje Řehoř Vykoupil, výkonný ředitel společnosti Mautilus a dodává: „Služby současným zákazníkům zůstanou zachovány. Mohou tak očekávat pouze jejich zkvalitnění.

Seznam.cz a Mautilus budou pracovat i na dalších tématech v oblasti video služeb. „Společnost Mautilus přináší schopnost realizovat nové technologické přístupy ve video službách – právě proto jsme se rozhodli Mautilus podpořit a společně nabízet kromě unikátního obsahu i špičkové technologie,“ uzavírá Marek Nový, Business Development Manager ve společnosti Seznam.cz.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

O společnosti Mautilus
Společnost Mautilus vznikla v roce 2010 a díky rychlému růstu nyní zaujímá přední místo na trhu chytrých aplikací v České republice a v regionu střední a východní Evropy. Brněnská společnost Mautilus je jedinou firmou v České republice, která vyvíjí aplikace pro všechny druhy chytrých zařízení: mobilní telefony, tablety, chytré televize, HbbTV, herní konzole, set-top boxy a tzv. wearables. Mautilus poskytuje celosvětově softwarová řešení na zakázku pro společnosti, jako jsou například HBO, O2, Continental, ORF, icflix, ABB nebo Siemens. Ve spolupráci se společností Internet Info organizuje každoročně konferenci TVCON zaměřenou na televizní technologie propojené s internetem (www.tvcon.tv).

Kontakt pro média za společnost Mautilus:
Luboš Lněnička, Head of Sales & Marketing
+420 607 057 229; lubos.lnenicka@mautilus.com
Adresa: U Vodárny 2, 616 00 Brno

Sdílet na sítích