Mapy.cz před MotoGP přináší jedinečný pohled na Masarykův okruh

10. srpna 2015

Masarykův okruh, dějiště slavné Grand Prix České republiky, je ode dneška díky Seznam.cz Panorama, které na portálu Mapy.cz přináší uživatelům širokoúhlý pohled z ulice, ke zhlédnutí online. Nejen návštěvníci okruhu si tak mohou projet závodní dráhu, nahlédnout do zázemí okruhu i na tribuny, odkud budou fanoušci v půlce srpna sledovat souboje nejlepších motocyklových jezdců světa při závodu MotoGP.

„Mapy.cz přináší užitečný lokální obsah a stále pracují na jeho rozšiřování. Pro Seznam.cz Panorama máme kromě běžných silnic a ulic naplánováno snímkování neobvyklých, zajímavých či běžně ne zcela dostupných míst. Jsme rádi, že jedním z prvních je právě Masarykův okruh. Brzy přineseme další místa, na která se jen tak nedostanete,“ říká k tomu Martin Fuks, produktový manažer senior, který má službu Mapy.cz na starosti.

image

Seznam.cz Panorama Masarykova okruhu. Větší rozlišení

Virtuální procházka po Masarykově okruhu ale nemá být jen kuriozitou. Fanoušci MotoGP se díky ní lépe zorientují v areálu. „Pro nás jsou nejcennější snímky všech přístupových cest na tribuny a mezi nimi. Po zveřejnění okamžitě zapracujeme odkazy na Mapy.cz do informací na webu závodu www.czechgp.com. Fanoušci si tak budou moci projít cestu z parkoviště na tribunu už doma při plánování víkendu. Věříme, že jim to ušetří spoustu zbytečných kroků a akci si ještě víc užijí,“ pochvaluje si marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

Na snímcích fanoušci najdou i výhled z jednotlivých přírodních tribun na dráhu. Právě taková služba výrazně usnadní zejména novým návštěvníkům rozhodování, odkud se na nejlepší závodníky světa dívat. „Je to pro nás velmi důležité, protože žádná naše vstupenka není jen na jedno místo. I s tou obyčejnou mohou lidé volně procházet mezi čtyřmi přírodními tribunami. Když se budou moci předem připravit, věřím, že této možnosti budou využívat ještě víc,“ doplnil Klouda.

image

Auto společnosti Seznam.cz na Masarykově okruhu. Větší rozlišení.  

Snímky okruhu byly pořízeny v běžný den, virtuální návštěvníci z nich tedy nenasají samotnou atmosféru závodního víkendu MotoGP. To se ale možná nakonec změní. „Požádali jsme promotéra závodu, aby nám umožnil samotný průjezd okruhem nasnímat ještě jednou – přímo během závodního dne. Nyní čekáme na jeho rozhodnutí,“ uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Ivana Ulmanová. Na takovou příležitost je připraven i Seznam.cz: „Zjistili jsme, že okruh jsme schopni nafotit za 6 minut. Pokud bychom mohli nasnímkovat trať i během závodů, rádi to uděláme a vyměníme snímky za nové, plné závodní atmosféry,“ doplňuje k tomu Petr Hofman, produktový manažer ve společnosti Seznam.cz.

Závod Grand Prix České republiky se na Masarykově okruhu jede od 14. do 16. srpna.

Petr

image
Sdílet na sítích