Podzim na internetové televizi Stream.cz nabízí nový sitcom i pokračování úspěšných sérií

30. září 2015

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Magistrát hlavního města Prahy nebo Ministerstvo kultury ČR – i tam se v uplynulých měsících skloňoval název internetové televize Stream.cz. A nové pořady nasvědčují tomu, že hovory o ní neutichnou. Legendární lobbista Tonda Blaník se sice na podzim odmlčí, ale Karel Čížek, hlavní hrdina sitcomu Autobazar Monte Karlo, si s jeho svéráznými obchodními praktikami v ničem nezadá. A zatímco prodejci ojetin se budou muset ohánět, aby dosud nic netušící diváky ukonejšili, taxikáři si snad konečně úlevně vydechnou. V druhé řadě série reportáží Praha vs. prachy si totiž reportér Janek Rubeš posvítí na nepoctivé směnárníky. Ušetřen kritiky nezůstane ani veřejný prostor, jímž se v pořadu Gebrian vs. zabývá Adam Gebrian, čerstvý držitel ocenění Architekt roku. Ten se v druhé řadě zaměří nejen na tuzemsko, ale nově se vydá také za hranice České republiky. A po letní přestávce se na monitory vrátí také obávaný nepřítel „šmakulád“ Roman Vaněk s třetí řadou populárního seriálu Jídlo, s.r.o. A to zdaleka není vše! Přesvědčte se o tom kdykoli na www.stream.cz.

AUTOBAZAR MONTE KARLO

Dvanáctidílný komediální seriál z prostředí provinčního autobazaru navazuje na předchozí spolupráci internetové televize Stream.cz a společnosti Negativ, jejichž společným dílem je populární politická satira Kancelář Blaník. Svérázného lobbistu Tondu Blaníka vystřídá na podzim neméně svérázný majitel Autobazaru Monte Karlo Karel Čížek, jemuž při jeho prodejních praktikách ochotně asistují mechanik Bóďa a asistentka Bublina.
Režie: Jan Prušinovský  
Hrají: Petr Čtvrtníček, Jaroslav Plesl, Lucie Polišenská, Leoš Noha, Lenka Krobotová, Robert Geisler a další
Premiéra: pondělí 5. října

Facebook

image

Fotografie Autobazaru Monte Karlo je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Stream.cz).


PRAHA VS. PRACHY

Praha vs. prachy zachycuje tuzemskou metropoli jako město organizovaného zločinu, jemuž kompetentní osoby nečinně přihlíží a podvedení odmítají uvěřit. Skutečně je ve 21. století něco takového možné? Po sérii reportáží, v nichž odhaloval nekalé praktiky taxikářů, se nyní Janek Rubeš zaměří na nelegální byznys směnáren. Na rafinované finty, jejichž oběťmi se dnes a denně stávají naivní turisté. A ani tentokrát nezůstane nic dlužen své profesi mladého investigativního reportéra, jenž ne vždy vzbuzuje obdiv. Zejména u těch, kterých se jeho natáčení bezprostředně týká.  
Premiéra: říjen

Facebook

Twitter

image

DĚLNÍCI SMRTI

Když v první sérii opouštěl tvůrce a moderátor seriálu Jakub Klingohr jednoho z klientů čerčanského hospice, oba věděli, že konec je v dohlednu. Nasvědčoval tomu zdravotní stav pacienta i průměrná délka, kterou těžce nemocní a nevyléčitelní v paliativní péči stráví – 37 dní.  Měsíc po natáčení skutečně přišel. Umírání ale neprovází vždy jen smíření. Umírání nás děsí. A právě o něm bude pokračování Dělníků smrti. Deset dílů unikátního časosběru, půl roku natáčení, během nějž si sáhnou na dno ti před kamerou i ti za ní. Koncentrovaná tíha je totiž všudypřítomná, stejně jako tabu, která umírání provází. A právě těm by měla po odvysílání zazvonit hrana.  
Premiéra: středa 7. října

Facebook

image

JÍDLO S.R.O.

Roman Vaněk je zpět a spolu s ním i pořad Jídlo, s.r.o. Již potřetí bude populární propagátor gastronomické osvěty pokládat vedoucím největších závodů i lokálním producentům otázku, co v České republice doopravdy jíme a jak se která potravina vyrábí. Diváky opět provede zákulisím výroby, tentokrát sladkostí, hořčice, kečupu, ale i netradičních pochoutek a lahůdek. Spolu s novu sérií vychází také stejnojmenná velká naučná obrazová kniha, která jako první v tuzemsku využívá takzvané rozšířené reality (augmented reality). K jednotlivým kapitolám lze prostřednictvím aplikace Aurasma přehrát dané epizody a docílit multimediálního propojení obsahů.
Premiéra: středa 30. září
Vydání knihy: pátek 23. října

Facebook

Twitter

image

Fotografie Romana Vaňka je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Stream.cz).

image

Titulni strana velké naučné obrazové knihy Jídlo s.r.o. je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Stream.cz).


ZAHRANIČNÍ AKTIVITY
Gebrian vs.

„Za nezbytnost a nenahraditelnost jeho počínání v dnešní soudobé architektuře nepřející době“ si Adam Gebrian vysloužil nejen titul Architekt roku 2015, ale také přízeň diváků internetové televize Stream.cz, pro kterou připravuje třetím rokem seriál Gebrian vs. Upozorňuje v něm na stavby, které stojí za vidění, ať už v pozitivním, nebo negativním smyslu. A má v úmyslu  v tom pokračovat i nadále. Svou pozornost v nových dílech přitom nebude soustředit jen na Českou republiku, ale podívá se i za její hranice. Po exkurzi v mnichovském metru a prohlídce Bratislavy zamíří do Londýna, Paříže, Milána nebo Amsterdamu. Jeho všímavému oku ale neuniknou ani tuzemské luhy a háje, respektive jejich zástavba na Ještědu, v Českých Budějovicích, Táboře či Mladé Boleslavi.
Premiéra: každý pátek

Facebook  

Twitter

image

Bizarní Japonsko
Natočit seriál z Japonska bylo pro Richarda Cacáka, který je zemí vycházejícího slunce dlouhodobě fascinován, splněným snem. A letos v létě se stal sen skutečností. Na dva týdny odjel autor seriálu Darwinovy ceny, který je s počtem 18 milionů zhlédnutí nejúspěšnějším pořadem internetové televize Stream.cz za uplynulý rok, natáčet do Tokia (jak už název pořadu napovídá) největší tamní kuriozity, nad nimiž Středoevropanovi zůstává rozum stát. Les sebevrahů, netradiční gastronomická specialita v podobě žáby opouštějící strávníkův talíř, obskurní televizní soutěž s masturbačním karaoke, nejkratší eskalátor nebo nejrychleji razítkující žena na světě – i o tom bude osmnáct epizod Bizarního Japonska.
Premiéra: středa 7. října

image


Zmizelá Šumava
Poutavé vyprávění šumavské legendy Emila Kintzla o místech, která v bouřlivém 20. století buď zmizela z mapy drsného kraje v pohraničí, nebo jen zázrakem přežila, se těší nejen divácké, ale také mimořádné čtenářské oblibě. Svědčí o tom více než pět tisíc prodaných kusů knihy Zmizelá Šumava a příprava jejího německého vydání. To vyjde, stejně jako česká verze, opět ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín v průběhu října.

Facebook

image

Titulní strana německého vydání knihy Zmizelá Šumava je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz)


KNIŽNÍ EDICE STREAM.CZ
Chlapidárium
Doporučená cena: 199 Kč

V prodeji: od 30. září exkluzivně na Alza.cz
Autobiografická kniha Karolíny Vrbasové, známé z nejdéle fungujícího pořadu českého internetuFenomén, je plná tragikomických povídek o více či méně zdařilých známostech. Chlapidárium je souborem krátkých čtivých příběhů, které napsal sám život a které rozhodně nejsou předlohou pro dojemné telenovely, ani nemají co do činění s červenou knihovnou. Jsou sarkastickým svědectvím o tragikomických vzplanutích a vztahových katastrofách, které autorku potkaly.

Facebook
Twitter

image

Titulní strana knihy Chlapidárium je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz)


Restart 2016
Doporučená cena: 299 Kč
V prodeji: již v prodeji u vybraných knihkupců a na Alza.cz

Mimořádného ohlasu se vloni dostalo i „Motivačnímu diáři pro každý den“, proto na pultech knihkupectví nechybí ani letos. Restart 2016 je určen všem, kteří hledají praktického průvodce svým osobním růstem. Stejně jako divákům stejnojmenného pořadu internetové televize Stream.cz nabízí koučka Lenka Černá majitelům přehledného plánovače tipy, jak posílit svou psychickou i fyzickou kondici a získat zpět ztracenou rovnováhu.

Facebook

image

Titulní strana diáře Restart 2016 je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz)


Kritické momenty kosmonautiky
Doporučená cena: 499 Kč
V prodeji: již v prodeji exkluzivně na Alza.cz

Kniha Ondřeje Šamárka vypráví o známých i méně známých nehodách, problémech a katastrofách v pilotovaném výzkumu vesmíru. Cesta ke dnešním, zdánlivě bezpečným výpravám totiž nebyla ani zdaleka přímočará, což dokazují zejména záznamy o sovětských letech, jež se autorovi podařilo získat. Po letech jsou tak některé informace vůbec poprvé publikovány v češtině. A to archivy v Moskvě ještě neodhalily vše. Spolu s vydáním publikace uvede internetová televize Stream.cz 6. října pilotní díl stejnojmenného pořadu.

image

Titulní strana knihy Kritické momenty kosmonautiky je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz)

POHÁDKY

Zkrátka na internetové televizi Stream.cz nepřijdou ani malí diváci. Ke generacemi prověřené klasice, ke které bezesporu patří Krtkova dobrodružství, Broučci nebo Pat a Mat, a tvořivým Vychytávečkám přibyla po prázdninách série PokusIQ. Ta každý týden otestuje přírodní zákony v praxi. Původní obsah rozšíří také deset epizod Podzimní Kulaté pohádky, již na Vánoce doplní nové díly graficky vylepšeného Krastyho a mouchy a také první štědrovečerní pohádka Až po uši v mechu. Stream.cz ji uvede ve spolupráci s filmovou společností Nutprodukce stojící mimo jiné za úspěšnou sérií Hořící keř.  

image

KANCELÁŘ BLANÍK

Legendární lobbista Tonda Blaník sice ohlásil půlroční pauzu, ale když jde o dobrou věc, je ochoten udělat výjimku a vrátit se zpět z Ráje hobbistů do svého kancelářského křesla, které v závěru třetí série populární politické satiry přenechal asistentu Žížalovi. Protože pořádek dělá přátele a heslo „Nejdřív lobby, potom hobby,“ je potřeba ctít i na dovelené. Zalobboval proto pro Konto Bariéry a pro čtvrtý ročník jeho zábavného charitativního pořadu Pomáhej s humorem natočil speciální díl s názvem Chráněná dílna. Ten byl v rámci přímého přenosu benefičního galavečera premiérově odvysílán v sobotu 26. září na ČT1 a následně zveřejněn na Stream.cz, kde aktuálně dosahuje bezmála čtvrt milionu přehrání, což znamená 30 tisíc na pomoc těm, kdo ji opravdu potřebují. Za každých 10 zhlédnutí této epizody totiž internetová televize Stream.cz věnuje do konce roku korunu na Konto Bariéry.

Facebook

Twitter

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

Sdílet na sítích