Aktualizovaný prohlížeč od Seznam.cz: Praktický a vstřícný k uživatelům

14. října 2015

Aktualizace k 6. 1. 2016: Ani ne tři měsíce po spuštění aktualizovaného prohlížeče do ostrého provozu, vypouští Seznam.cz jednu z nových funkcí aplikace Seznam.cz i do mobilů se systémy Android a iOS. Radícího Krastyho, který poskytuje lidem při prohlížení stránek relevantní informace navíc, si bylo možné doposud vyzkoušet zatím jenom na desktopech. Už dnes si ho mohou otestovat i všichni uživatelé aplikace v mobilu, přičemž jeho funkce zůstávají úplně stejné jako v počítači. V posledním týdnu bylo aktivních uživatelů se systémem Android na 430 tisíc a těch s iOS více než 33 tisíc.

„S Krastym, který zatím poradí například s firemními kontakty nebo adresou pobočky, máme samozřejmě další plány. Výhledově by měl získat i funkce, které ocení zejména čtenáři internetového zpravodajství,“ prozrazuje Lukáš Kovač, senior produktový manažer aplikace Seznam.cz.

image

Obrázek ke stažení.

Původní zpráva ze 14. 10. 2015:

Seznam.cz dnes spustil aktualizovaný prohlížeč do ostrého provozu. V aplikaci přibyly funkce synchronizace hesel a oblíbených záložek, ale také již avizovaný Krasty v roli rádce. Praktické novinky aplikace Seznam.cz doplňuje anonymní okno a celkový redesign. Aktualizace bude dostupná rovnou pro všechny dosud vydané mobilní aplikace i desktop.

S ostrým spuštěním aktualizovaného prohlížeče mohou lidé prostřednictvím účtu na Seznam.cz synchronizovat své oblíbené záložky a hesla tak, aby je měli po ruce při používání více zařízení, například v mobilu nebo na pracovním počítači. Setkají se zde vždy se svým již uzpůsobeným prostředím. „Párování se seznamáckým účtem ocení zejména uživatelé služby Seznam.cz Email, která registruje na 8,3 milionu aktivních schránek. Pokud se lidé přihlásí v prohlížeči, stává se jim zkratkou do emailu, do kterého budou automaticky také přihlášeni. Prohlížeč jim navíc nově zobrazí upozornění na příchozí e-maily,“ vysvětluje Lukáš Kovač, senior produktový manažer aplikace Seznam.cz.

image

Grafika ke stažení ve větším rozlišení

Programátoři společnosti Seznam.cz se v posledních měsících rovněž soustředili na optimalizaci prohlížeče tak, aby zvýšili rychlost jeho spuštění. Prohlížeč při ponechání nastavení rychlého spouštění totiž běží v úsporném režimu na pozadí. Každý panel prohlížeče navíc nově využívá vlastní proces, což zvyšuje jeho stabilitu a rychlost. Díky tomuto sandboxování se okna vzájemně neovlivňují a způsob, jakým může nějaká nebezpečná stránka hacknout prohlížeč, se komplikuje. Prohlížeč se tak díky tomu stává bezpečnějším a doslova tou nejkratší cestou na Seznam.cz.

Novinkou je anonymní okno i radící Krasty

Praktické jsou dvě nové funkce, které svým způsobem obě pracují s informacemi. Ta první, nedávno avizovaná, staví firemního maskota Krastyho do role rádce, který poskytne relevantní informace navíc. „Například při prohlížení stránek restaurace nás také zajímá otevírací doba či její hodnocení. Někdy je však poměrně složité tyto informace ze stránek získat rychle. Nová funkce v prohlížeči však lidem čas ušetří a informace jim poskytne rovnou. Seznam.cz tyto doplňující informace pro začátek zprostředkuje ze služby Firmy.cz, avšak do budoucna je chce doplnit i o další zdroje,“ popisuje novinku Lukáš Kovač.

Další novou funkcí prohlížeče je anonymní okno. Jeho režim poskytne uživatelům pohodlí v prohlížení internetových stránek, aniž by se do historie prohlížeče ukládaly informace o jejich navštívení.

Vstřícná proměna

Seznam.cz s vydáním svého aktualizovaného prohlížeče pro mobilní aplikace se systémy Android a iOS a také desktop myslel i na design. Výsledný facelift se opět drží zásad minimalismu. Uživatelé, kterých je denně více než čtvrt milionu napříč všemi platformami, si mohou být jisti tím, že se při každém otevření aplikace setkají se známým a jednoduchým prostředím. Aktualizace na novou verzi proběhne uživatelům v počítačích automaticky, v mobilech se systémy Android a iOS taktéž v případě zapnuté automatické aktualizace. Těm, kdož ji automaticky povolenou nemají, bude prostřednictvím Google Play Store a App Store nabídnuta.

Zpětnou vazbu k  aktualizaci sbírá společnost Seznam.cz prostřednictvím odkazu, který je přímo v nastavení aplikace Seznam.cz.  

Jiří

image
Sdílet na sítích