Chlapidárium aneb průvodce tragikomickými známostmi a vztahovými katastrofami krok za krokem

1. října 2015

Taky máte pocit, že při hledání toho pravého neustále narážíte na leváky? Že zatímco se léta snaživě pídíte po adekvátním protějšku, počet zoufalců kolem vás roste geometrickou řadou? Kniha Chlapidárium je deníkem otrlé holky, jak sebe samu Karolína Vrbasová označuje, a seznamem šílených situací a osob, které ji v životě potkaly.

Autobiografická kniha Karolíny Vrbasové, známé z pořadu Fenomén internetové televize Stream.cz, je plná tragikomických povídek o více či méně zdařilých známostech. Číst prvotinu talentované autorky je jako vydat se na dobrodružnou cestu, během které se setkáte s různými typy mužů. A každý z nich vás zaujme něčím jiným.

image

Titulní strana knihy v tiskové kvalitě je ke stažení ZDE (foto: Stream.cz).

Chlapidárium je souborem krátkých čtivých příběhů, které napsal sám život. Vyděsí vás, pobaví a snad také poradí, komu a čemu se obloukem vyhnout. Hlavní hrdinka v nich s ironií sobě vlastní líčí své milostné eskapády, které odstartovaly nevinnou první láskou, a s proměnou z nevýrazné a nesebevědomé puberťačky v atraktivní mladou ženu nabírají na intenzitě. A hledání opravdové lásky se mění v tragikomedii, v níž excelují nejroztodivnější zástupci mužského pohlaví. Na scéně se tak postupně objeví například submisivní kulturista, dominantní agresor, šílený básník, manipulátor, mamánek, hochštapler, superboháč, stalker, batůžkář, pseudomacho, muzikantský tragéd, sviňák či  divnosexuál. Jen správňák pořád nikde. Že vám to něco připomíná?

„Potkat tohoto božího chlapa je jako narazit na zlatou žílu. Jsou totiž většinou zadaní, nebo mrtví. Máte-li štěstí, potkáte nula až jednoho za život,“ netají se neblahou skutečností Karolína, která díky svým bohatým zkušenostem ví, o čem mluví.

image

Fotografie Karolíny Vrbasové v tiskové kvalitě je ke stažení ZDE (foto pro Stream.cz Matěj Sládek).

Chlapidárium tak rozhodně není předlohou pro dojemné telenovely, ani nemá co do činění s červenou knihovnou. Je sarkastickým svědectvím o tragikomických známostech a vztahových katastrofách, které autorku potkaly.
Spolu s vydáním knihy, kterou lze zakoupit za doporučenou cenu 199 korun exkluzivně na Alza.cz, uvede internetová televize Stream.cz ve čtvrtek 8. října také úvodní díl stejnojmenného pořadu.

Facebook

Twitter

image

Křest knihy Chlapidárium – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz).

image

Karolína a její chlapi(dárium) – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz).

image

Autorka s bratrem a tatínkem… – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz).

image

a s přítelem – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz).

image

Karolína s Romanem Vaňkem, jedním z kmotrů – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto Stream.cz). 


O AUTORCE
Karolína Vrbasová několik let pracovala jako novinářka a redaktorka ve zpravodajství. Je režisérkou, dramaturgyní a scénáristkou internetové televize Stream.cz, kde moderuje a píše scénáře. Její cyklus Fenomén je nejdéle fungujícím pořadem českého internetu a těší se velké přízni. Přes tři sta epizod si od roku 2008 přehráli diváci více než sto milionkrát. Karolína už od dětství ráda kreslí, ostatně ilustrace v knize Chlapidárium jsou toho důkazem.

image

Fotografie Karolíny Vrbasové v tiskové kvalitě je ke stažení ZDE (foto pro Stream.cz Matěj Sládek).

Sdílet na sítích