Marek Daniel a Petr Čtvrtníček ordinují na Stream.cz, internetová televize uvádí v remasterované verzi seriál Gynekologie 2

9. listopadu 2015

Scénáristé Kanceláře Blaník sice ohlásili na podzim tvůrčí pauzu, diváci internetové televize Stream.cz, kteří si oblíbili formát krátkých sitcomů, ale zkrátka nepřichází. Tonda Blaník natočil speciální díl Chráněná dílna pro Konto Bariéry a brány svého seriálového Autobazaru Monte Karlo otevřel Kája Čížek. Nyní se oba svérázní hrdinové, resp. jejich protagonisté Marek Daniel a Petr Čtvrtníček setkávají před kamerou v obnovené premiéře Gynekologie 2. Legendární, v Polsku zakázaný seriál uvádí internetová televize Stream.cz v remasterované verzi. 

Úvodní ze čtyřiadvaceti epizod Gynekologie 2 odvysílá internetová televize Stream.cz v pondělí 9. listopadu, další budou následovat v denní periodicitě až do 2. prosince. „Přestože je z dnešního pohledu sitcom starý a pomalý, je stále vtipný a jedinečný svým pojetím, obsazení i tím, že se jedná o první původní tuzemský seriál natočený pro internet. A to v době, kdy v Česku nebyl vysokorychlostní internet ani zdaleka samozřejmostí, navíc roky před profesionální internetovou produkcí Netflixu nebo Youtube,“ zdůvodňuje šéfproducent Lukáš Záhoř znovuuvedení osm let starého vizionářského počinu někdejšího majitele a zakladatele internetové televize Stream.cz Miloše Petany.

image

„Gynekologii 2 jsme se rozhodli dát druhou šanci nejen proto, že se zrychlilo připojení, ale především proto, že našim divákům se nadsázka a černý humor, o které v ní není nouze, líbí. Věřím, že baví-li je Marek Daniel v Kanceláři Blaník, Petr Čtvrtníček v Autobazaru Monte Karlo nebo Leoš Noha v Pizza Boyovi, zasmějí se i jejich společné herecké etudě v lékařských pláštích. I když technicky bude za současným obrazem logicky zaostávat,“ dodává Záhoř.

Seriál byl v roce 2007 odvysílán v rozlišení 360p a poměru stran 4:3, v obnovené premiéře se vrací v rozlišení 720p a poměru stran 16:9. Převod dochovaných materiálů do vyšší kvality byl zahájen už začátkem roku 2015. Výsledek mohou diváci posoudit počínaje 9. listopadem a poté kdykoli na internetové televize Stream.cz.

image

GYNEKOLOGIE 2

Hrají:
Prof. Viktor Čudák, vrchní okr. gynekolog přezdívaný Kunda – Jiří Lábus
MUDr. Alexej Káďa, CSc., primář oddělení přezdívaný Lexa – Robert Nebřenský
Sláveček Káďa ml., medik, syn primáře – Jan Lepšík
MUDr. Zbyněk Šmuk, zástupce primáře přezdívaný Zbyňa – Petr Čtvrtníček
MUDr. Štefan Tetka – Leoš Noha
MUDr. Aleš Janík – Josef Polášek
MUDr. Radovan Vlk přezdívaný Radík – Marek Daniel
MUDr. Ivan Vlahý, kolega z kožního – Lumír Tuček
Vlasta Parkan – Ondřej Vetchý

1. – 6. díl
Režie: Igor Chaun
Kamera: Martin Schinabek
Střih: Petr Pauer

7. – 24. díl
Režie: Petr Zahrádka
Kamera:
Michal Vojkuvka
Střih: Zdeněk Marek

Scénář: Petr Čtvrtníček
Hudba: Andrei Toader
Komentář četl: Alfréd Strejček
Výkonný producent: Daniel Netušil
Vedoucí produkce: Michal Kuchař
Produkce:
Jan Remišer
Asistent produkce: Dana Dvořáčková
Dramaturgie: Michal Čech
Asistent režie: Markéta Pichová
Zvuk: Petr Čechák
Světla: Jan Franěk
Architekt: Petr Zeman
Kostýmy: Alena Vaculíková
Masky: Dana Kohoutová
Rekvizity: Jaroslav Jeřábek
Stavba: Jan Skála

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

Sdílet na sítích