Pohádkové Vánoce začínají na internetové televizi Stream.cz už 15. prosince

26. listopadu 2015

Říká se, že sdílená radost je radostí dvojnásobnou, a kdy jindy se o ni podělit než o Vánocích. Právě v čase nejkrásnějších svátků v roce si internetová televize Stream.cz připravila pro své diváky překvapení. Počínaje úterým 15. prosince nabídne malým i velkým milovníkům příběhů se šťastným koncem adventní kalendář plný pohádek. Jednotlivá okýnka, která se budou den po dni odemykat, budou ukrývat nové díly Kulaté pohádky, kreslené série Krasty a moucha nebo Pata a Mata. Na duo legendárních nešiků přitom Stream.cz získal exkluzivní práva pro online vysílání. Poslední políčko s číslicí 24 pak přinese i premiéru animovaného filmu Až po uši v mechu.

Až po uši v mechu vypráví příběh dvou lesních trnků, kteří jsou tak malí, že bydlí ve vykotlaném pařezu. Bertík se v mechovišti stará o zvláštní cinkavé houby – noční lampy, které každý den zhasíná a rozsvěcí. Josefka, jeho mladší sestra, šije klobouky parádivým muchomůrkám a dohlíží na to, aby byly spokojené, což ovšem není vůbec jednoduchá práce. Muchomůrky jsou totiž velice upovídané a hašteřivé, a protože jako všechny houby mají jen jednu nohu, na které nikam nedojdou, nemohou jedna druhou už chvílemi vystát. Lesním trnkům by se žilo krásně, kdyby se jednoho dne neobjevila Rusalka a nezačaly se Bertíkovy svítivé houby ztrácet…

image

Až po uši v mechu (zdroj: Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení ZDE)

Pětadvacetiminutový krátkometrážní snímek absolventů pražské VŠUP Filipa Pošivače a Báry Valecké navazuje na díla Jiřího Trnky či Břetislava Pojara a využívá loutkové animace. Tu kombinuje s digitálními triky (atmosféry, dojem vzduchu, dokreslení světelných efektů) i dalšími typy animací (kreslená, plošková) a vytváří tak neotřelou vizuální složku, která pomocí hudby a ruchů podněcuje rozvoj dětské fantazie. Navíc zcela unikátně snímá pohyb figurek políčko po políčku ve čtyřiadvaceti snímcích za vteřinu, namísto obvyklých dvanácti, čímž jsou obraz i pohyby hlavních hrdinů přirozenější, živější a divácky atraktivnější.


„Pohádka Až po uši v mechu dýchá burtonovskou atmosférou, kterou kombinuje s velmi precizní animací, jež na českém trhu stěží najde konkurenci. Příjemná je také hravá hlasová poloha Anny Polívkové. Věřím proto, že bude pro malé i velké diváky výjimečným pohádkovým zážitkem,“
říká šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

image

Pohádkové překvapení (zdroj: Stream.cz – ve vyšší kvalitě ke stažení ZDE)

Film Až po uši v mechu vznikl v produkci společnosti nutprodukce, jež stojí za oceňovanou minisérií Hořící keř a úspěchy sklízí i s animovanými filmy. „Ke spolupráci s internetovou televizí Stream.cz nás vedlo několik důvodů: chtěli jsme představit animovanou pohádku jinde než v kině nebo v klasické televizi a využít nový distribuční kanál, který zasáhne jiný typ a zejména jiný počet diváků než běžná distribuce. Je to pro nás první spolupráce tohoto typu, na kterou doufáme navážeme například krátkometrážním seriálem, který s tvůrci plánujeme,“ říká producentka Pavla Janoušková Kubečková ze společnosti nutprodukce a dodává, že ještě před Vánoci vyjde Až po uši v mechu také knižně.

TIP: Všechny pohádky z adventního kalendáře internetové televize Stream.cz lze přehrát kdykoli a kdekoli také prostřednictvím aplikace Pohádky v mobilech, tabletech nebo Smart TV.

image

Krasty (zdroj: Stream.cz – ve vyšší kvalitě ke stažení ZDE)

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

image
Sdílet na sítích