Finále Zpátky na vrchol se blíží: Tři měsíce dřiny přinesly kýžené výsledky

30. března 2016

Reality show Zpátky na vrchol jde do finále. Soutěžící pod vedením trenéra Jakuba Bíny, který je rozhodně nešetří, ušli před kamerami internetové televize Stream.cz velký kus cesty. Nyní stojí před nejtěžším úkolem. Po třinácti týdnech nekončící dřiny a fyzického i psychického vypětí vbíhají do cílové rovinky. Vítěz může být jen jeden, a to ten nejlepší. Z původní dvanáctky účastníků jich bude o výhru usilovat pět. Dostane se zpátky na vrchol Evelína, Světlana, Ondra, Lucka nebo Alex? O tom, kdo oslaví svůj triumf na dovolené za sto tisíc korun, se rozhodne ve středu 13. dubna.

Soutěžící si prošli peklem, které je zocelilo, a během pouhých třinácti týdnů se dostali do životní formy. Podle slov trenéra Jakuba šla fyzička všech soutěžících viditelně nahoru. Důkazem toho je jejich rozhodnutí ujít místo povinných 22 kilometrů takřka dvojnásobek, a to naprosto dobrovolně. Po pěší túře z pražského Radotína do Řevnic se pětice bojovníků odhodlala absolvovat po svých i cestu zpět. Dlouhé tratě ale zdaleka nejsou to jediné, čím je vyrýsovaný trenér s růžovým čírem dostává do formy. Samozřejmostí je správná životospráva, vyvážený jídelníček nebo dynamické a posilovací tréninky.

image

Finále Zpátky na vrchol se blíží a vyhrát může jen jeden (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde).

Součástí tréninků, někdy i dvoufázových, které soutěžící musí podstupovat, jsou i takové cviky jako například: chůze do kopce s činkami, swingy s bell bagem, cvičení na bosu, box, přítahy na hrazdě nebo dřepy s padesátikilovou olympijskou činkou. „Chcete-li vystoupit z řady průměrnosti, být rychlejší, tvrdší a silnější, jsou dvoufázové tréninky nutností. Jejich výhoda je hlavně v přerušení stagnace. Tréninky jsou kratší a vy zvládnete procvičit více svalových skupin. Navíc jsou vhodné, jak pro redukci, tak pro nabírání svalové hmoty,“ říká Bína s úsměvem.

image

Jakub své svěřence rozhodně nešetří (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde).

Trnitou cestou se do finále propracovala Evelína, která maká snad ze všech nejvíce a proběhala se až k maratonu, Světlana, které se krásně rýsují vysněné svaly, Ondra, jemuž soutěž pomohla zmužnět a dostat se kromě fyzické formy i do psychické pohody, Lucka, která hubne a raduje ze svých výsledků, a také Alex. Ten byl v minulosti vyřazen a po odchodu Marušky a Milana do soutěže opět vrácen.

image

O tom, že dostat se zpátky na vrchol je pěkná dřina, by mohla Evelína dlouze vyprávět… (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

Samotní soutěžící se finále nebojí. „Uteklo to hrozně rychle, člověk si začíná uvědomovat, že konec je v dohledu, a i když si to nechci přiznat, asi mi po pár lidech bude hodně smutno. Čím blíž je finále, tím větší mám obavy, ale kus práce jsem udělala a teď to zbývá jen vyladit,“ popisuje své pocity ze soutěže sedmadvacetiletá blondýnka Evelína. „Díky soutěži jsem opět zažil pocit vítězství, vnitřně mě těší, že zdolávám překážky a držím se na špici. Motivuje mě to, abych přidal a nepřestával,“ dodává Ondra, který v loni vyhrál boj s rakovinou a dře jako kůň. Výsledky jsou postupné, ale třicetiletém sympaťákovi je nejvíc vidět nabrané sebevědomí.

image

…a své o tom ví i Ondra (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

image

Trenér Jakub Bína (foto Stream.cz – v tiskové kvalitě ke stažení zde)

Sdílet na sítích