Internetová televize Stream.cz chystá nový seriál, vlastní animovanou pohádku i cooking show

15. března 2016

Nebýt jen kratochvílí o polední pauze a neubavit diváky k smrti – to jsou záměry, s nimiž rozšiřuje internetová televize Stream.cz svou nabídku pořadů. Mezi novinkami se objeví další hraný seriál vznikající v koprodukci se společností Negativ s názvem Casting, vlastní animované Pohádky z lednice, magazín loňského držitele ocenění Magnesia Litera Ondřeje Horáka nebo cooking show s podtitulem „česky, ale dokonale“. Chybět ve vysílání nebudou ani známé tváře: reportér Jan Tuna, architekt Adam Gebrian, foodblogerka Koko nebo Kazma. „Nechceme být televizí jednoho seriálu, původní hranou tvorbu bychom rádi posunuli dál prostřednictvím nově vytvořené scenáristické skupiny. Pozornost ale budeme soustředit i na hudební formáty, dětský obsah a nezávislou publicistiku,“ říká šéfproducent Lukáš Záhoř. Dalším krokem k přesunu z displejů na obrazovky a oslovení televizního publika, kterému chce Stream.cz nabídnout alternativu ke sledování zavedených stanic, je spuštění aplikací pro Android TV a Apple TV. 

A DOST!
Praktiky nepoctivých obchodníků, lhostejné jednání úřadů i nekvalitní, ošizené, či dokonce zdraví škodlivé potraviny se staly nedílnou součástí každodenního života. Takovému statu quo  ale odmítá reportér Jan Tuna jen tiše přihlížet. Ve snaze přispět k jeho nápravě natočil před čtyřmi lety první díl pořadu s příznačným názvem A DOST! a ve více než dvou stovkách epizod se mu od té doby podařilo změnit mnohé.
Byl to právě spotřebitelsko-investigativní týdeník internetové televize Stream.cz, na jehož upozornění nařídila Státní zemědělská a potravinářská inspekce výrobci tradičních piškotů Opavia, aby na jejich obale uváděl zemi původu; orgány Ministerstva zemědělství odebraly kvůli přítomnosti toxického DDT značku BIO bramborám privátní značky BILLA Naše bio a obchodní řetězec je následně stáhl z prodeje. V propadlišti dějin skončily na základě odvysílaných reportáží také šmoulí smetánky či nápoje pro děti obsahující brilantní modř, jejichž produkci ukončili samotní výrobci. „Jsem rád, že případů selhání, které chce jejich původce mlčky přejít v naději, že unikne pozornosti, ubývá. Naším primárním cílem není pranýřování viníků, ale ochrana spotřebitelů. Tu by měla posílit také nově udělovaná známka kvality pořadu A DOST!,“ říká Jan Tuna. Symbol v podobě zvednutého palce bude poskytován bezplatně vítězům nezávislých testů, jejichž objektivita je garantována spoluprací s respektovanými institucemi a jejich akreditovanými laboratořemi.
Facebook A DOST!

image

Foto k pořadu A DOST! v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)

GEBRIAN VS.
S třetí sérií svého pořadu se po čtvrt roce vrátí na internetovou televizi Stream.cz architekt roku Adam Gebrian. A stejně jako v těch předchozích nezůstane nic dlužen své pověsti nekompromisního kritika, který netouží architekturu navrhovat, ale pomáhat vytvořit podmínky nezbytné pro její vznik. Svému znaleckému posudku podrobí Londýn, Berlín i Vídeň, ale bez povšimnutí nenechá ani tuzemská města. A to nejen ta, jež se v pořadu Gebrian vs. ještě neobjevila, ale i ta, která už s kamerou navštívil, aby zaznamenal jejich proměnu v čase.
Premiéra: květen 2016
Facebook Gebrian versus   
Twitter Adama Gebriana
Instagram Adama Gebriana

image

Foto Adama Gebriana je v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)

UM!
Dalším, kdo se připojil k dlouhodobým snahám internetové televize Stream.cz kultivovat společenské prostředí a veřejný prostor, je Ondřej Horák. Loňský držitel ocenění Magnesia Litera za knihu „Proč obrazy nepotřebují názvy“ a autor řady vzdělávacích programů či uměleckých projektů se v připravovaném seriálu UM! stane průvodcem po současném českém výtvarném umění. V jednotlivých dílech si bude klást nejčastější otázky pravidelných návštěvníků galerií i těch, kteří se jim obloukem vyhýbají: Jak vypadá umění v 21. století? Patří do galerií, nebo na ulici? A je obchodování s ním u nás lukrativním byznysem, nebo prodělečnou činností? K čemu je dobrý originál v době internetu? Lze rozeznat na první pohled falzifikát? A proč sbírky spravují protivní kustodi?
„Nechci konkurovat pořadům, které představují probíhající výstavy, dělají rozhovory s umělci a teoretiky nebo hodnotí jejich práci. Zajímá mě výtvarné a vizuální umění kolem nás, jeho podoby a důvody jeho vzniku. Na položené dotazy chci hledat srozumitelné odpovědi,“ upřesňuje Horák, který se divákům poprvé představí už na jaře.
Premiéra: jaro 2016

ONE MAN SHOW
Dal světu on-line zábavy falešného Jima Carreyho, víru, že cokoli je uvěřitelné, je možné, i důkaz, že skutečné hranice existují jen v lidské hlavě. Na mrtvou internetovou legendu, jak sám sebe Kazma označuje, to není vůbec špatné skóre. Rozhodně ho ale nelze považovat za konečné. Proto před časem vyhlásil výběrové řízení na novou posilu ONE MAN SHOW crew. Přihlásilo se 250 uchazečů a jediné, co je nečekalo, byl klasický pohovor.
„Střihač pro tu největší show v Česku se nevybírá pročítáním zaslaných životopisů. Hledali jsme rovnocenného člena týmu, takže toho nejlepšího z nejlepších. Těšte se, zase bude na co koukat a zase to bude pořádnej průšvih,“ avizuje Kazma pokračování pořadu s téměř padesáti miliony zhlédnutí. Zda přinesl proces nestandardní selekce očekávaný výsledek a zda během jeho natáčení nebyl nikdo zraněn, nezahynulo či nebylo týráno žádné zvíře, ukážou nové díly ONE MAN SHOW.
Premiéra: 1. dubna 2016
Facebook ONE MAN SHOW 
Kazmův Instagram

image

Kazma: foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)

image

Záběr z nového dílu ONE MAN SHOW – v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz) 

LUXUS NA TALÍŘI
Luxus na talíři je nový pořad pro všechny labužníky, kterým bude jeho průvodce Robert Mikluš každé pondělí počínaje 4. dubnem představovat tradiční tuzemské pokrmy v moderním pojetí.  Více než čtvrt století po revoluci je totiž na čase začít vařit česky, ale dokonale, a povýšit našince z průměrných jedlíků na kultivované gurmety, kteří se nespokojí s levnými náhražkami a ze svých stravovacích návyků udělají výjimečný zážitek. I českou moderní kuchyni lze totiž připravovat světově. Základem pro takové vaření je neakceptovat kompromisy a nešetřit na ingrediencích, protože jedině takový výsledek je pak nedocenitelný.  
Třiatřicetiletý Robert Mikluš, původním povoláním herec, propadl tajům vysoké gastronomie už před lety a od té doby je jejím pravověrným vyznavačem. Má mimořádný cit pro detaily, které jsou pro něj alfou a omegou nejen při přípravě pokrmů a jejich prezentaci, ale také při samotném výběru surovin, přičemž zavděk bere jen těmi prvotřídními. Odbornou záštitu nad pořadem převzal Roman Vaněk, který pro internetovou televizi Stream.cz připravuje pořad Jídlo s.r.o. a na svém kontě má kromě řady kuchařských bestsellerů i kultovní Pražskou kuchařku s padesátkou receptů vzdávající hold české gastronomii. Režie se ujal Martin Krušina.
Premiéra:
4. dubna 2016
Facebook Luxusu na talíři

image

Foto Roberta Mikluše v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz) 

image

Foto tradiční svíčkové v tiskové kvalitě ke stažení ZDE + recept ZDE (zdroj: Stream.cz)  

KOKO
Populární foodblogerka Veronika Kokešová alias Koko sice koncem loňského roku ukončila svůj pořadu MENU domů, ale rozhodně ne proto, že by ji opustilo nadšení vařit nebo kulinářská inspirace. Právě naopak. O co sporadičtěji ji mohli diváci vídat, o to větší úsilí věnovala přípravám nového projektu. Ostatně záměrem servírovat své menu nejen na blogu a internetové televizi Stream.cz, ale ulehčit lidem kvalitními konveniencemi domácí vaření se netajila už před časem. V podobě vývarů, které si lze odnést domů nebo je usrkávat horké z kelímku a přikusovat k nim takzvané „chuťovky do polévky“, je nabízí na pražských farmářských trzích (každou sobotu střídavě na Náplavce a Kulaťáku), chybět s nimi nebude ani na druhém ročníku Polívkování (19. března) a další gastronomických akcích. A to je teprve začátek!
V letních měsících plánuje Koko příznivce dobrého jídla osvěžit studenými fresh-polévkami (zeleninové i ovocné chlazené polévky na bázi fresh juiců) a super-polévkami (v receptech budou hojně používány tzv. superpotraviny) nebo se jim svými omáčkami k masům postarat o dokonalý zážitek z grilování. O prázdninách se navíc z nadšené foodblogerky stane také „foodtruckerka“ a se svými jídly vyrazí na festivaly. Na nich bude podávat české regionální speciality v moderním street food stylu.
A to vše před kamerami internetové televize Stream.cz, které počínání energické Veroniky natáčí a v červnu o něm v novém pořadu vydají svědectví.
Premiéra: červen 2016
Facebook MENU domů
Instagram MENU domů by Koko

image

Foto Veroniky Koko Kokešové v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Smart Press) 

image

Foto vývaru by Koko v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  

POHÁDKY Z LEDNICE
Po minisérii Krasty a moucha a kreslené Kulaté pohádce přichází internetová televize Stream.cz s první vlastní animovanou pohádkou. Scenárista Robert Geisler, jeden z duchovních otců Tondy Blaníka, napsal příběhy odehrávající se v místě, kde se ještě žádná pohádka neodehrávala – v lednici. Neobvyklému prostředí odpovídají i hrdinové, kteří v příbězích vystupují. Buřtík Špekáček a paprička Feferonka řeší problémy různých potravin obývající chladničku. Pomáhají sehnat Utopenci slušnou Tlačenku, učí Tatarku česky či se snaží dostat pana Taliána do opery.
Deset příběhů z útrob chladicího spotřebiče ožije pod rukama londýnského rodáka Michaela Carringtona prostřednictvím klasické papírkové animace a malým divákům je převypráví herec a dabér Jan Maxián. Kromě nich se na dětském kanále Pohádky mohou těšit také na nové ukolébavky nebo příběhy z kouzelného LEGO® světa.
Premiéra: červen 2016

image

Foto Honzy Maxiána v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  

CASTING
Spolupráce internetové televize Stream.cz a společnosti Negativ, kterou ocenila Česká filmová a televizní akademie Českým lvem za Mimořádný počin v oblasti audiovize, se rozšiřuje. K politické satiře Kancelář Blaník vznikající v jejich koprodukci přibyde nově osmidílný seriál Casting.
Psal se rok 2012 a producent Milan Kuchynka oznámil, že připravuje seriál z prostředí castingové agentury, který nenabídne „klasickým“ televizím a zveřejní jej on-line. O tom, že se jednalo o na svou dobu nestandardní krok, svědčí výsledky tehdejšího průzkumu, podle nichž vládla tuzemskému internetu netelevizní videa, která sledovala aspoň jednou denně necelá čtvrtina aktivní internetové populace. Ani tento fakt ale nebyl důvodem od smělého nápadu upustit. Ten byl ve skutečnosti mnohem pragmatičtější: množství pracovních závazků celého tvůrčího týmu.
Správný čas nadešel vloni, kdy byl dokončen pilotní díl v hlavních rolích s Janou Plodkovou coby majitelkou castingové agentury, jejím asistentem v podání Jakuba Žáčka, hypochondrickým manželem (Marek Daniel) a herci pozvanými na zkoušky jedné role (Vojtěch Dyk, Lukáš Pavlásek, Pavel Liška).  „V době, kdy jsme o Castingu uvažovali, byla idea zveřejnit ho na internetu velkou výzvou i riskem z pohledu sledovanosti. Dnes, díky kontinuální spolupráci s internetovou televizí Stream, se risk překlopil spíše na naši tvůrčí stranu. Tím se výzva násobí, což nás motivuje a také baví,“ říká producent Milan Kuchynka.
Námět natočit seriál Casting se zrodil v hlavě castingové režisérky Kateřiny Oujezdské, která dlouhá léta spolupracuje se skupinou autorů kolem Kanceláře Blaník. Na základě bohatých osobních zkušeností z konkurzů k mnoha českým filmům  si uvědomila dějový a emocionální potenciál situací, při kterých se známí lidé střídají před její kamerou, usilují o roli nebo se třeba jen svěřují se svými životními příběhy.
„Už v našem Polském filmu jsme pracovali se skutečnou identitou lidí, kteří v něm vystupovali. Prolínání reality s fikcí nás dlouhodobě zajímá a seriál Casting je další lákavou možností podobné postupy organicky použít. V pilotní epizodě se objevila řada známých herců a soudě podle jejich rekcí na výsledek si mnozí z nich pravděpodobně zahrají i v samotném seriálu,” říká Marek Najbrt, v jehož režii na pilotní díl naváže sedm epizod, v nichž si zahrají mimo jiné Tatiana Vilhelmová, Aňa Geislerová a mnoho dalších.

Hrají: Jana Plodková, Jakub Žáček, Marek Daniel, Vojtěch Dyk, Lukáš Pavlásek, Pavel Liška, Martha Issová, Jan Budař, Tatiana Vilhelmová, Aňa Geislerová a další
Režie: Marek Najbrt
Scénář: Robert Geisler
Námět: Kateřina Oujezdská
Producenti: Milan Kuchynka – Negativ, Lukáš Záhoř – Stream.cz
Premiéra: 2017

image

Foto k seriálu Casting v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  

image

Část scenáristicko-producentského týmu Kanceláře Blaník: Milan Kuchynka (Negativ), šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř a scenárista Robert Geisler – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  

image

Generální ředitel Seznam.cz Pavel Zima a šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř – foto v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

image
Sdílet na sítích