Seriál Kancelář Blaník získal Českého lva za Mimořádný počin v oblasti audiovize

5. března 2016

Zatímco vloni rozpoutalo vyřazení seriálu Kancelář Blaník z ankety divácké popularity diskuzi nad konkurenceschopností pořadů vznikajících na internetu, letos jeho tvůrčí přínos oficiálně potvrdila Česká filmová a televizní akademie. Politická satira vznikající v koprodukci internetové televize Stream.cz a společnosti Negativ uspěla v sobotu 5. března v jedné ze čtyř nově vyhlašovaných soutěžních kategorií. Českého lva získala za Mimořádný počin v oblasti audiovize. Nejprestižnější tuzemskou filmovou a televizní trofej převzal představitel Tondy Blaníka herec Marek Daniel, režisér Marek Najbrt a producent Milan Kuchynka.

Tonda Blaník má v krátké době další důvod zopakovat si vítězný tanec, kterým v díle nazvaném ČR – Libanon 2:5 oslavil své propuštění z vězení. Dlouhodobě se totiž legendární lobbista těší nejen přízni diváků, ale i odborníků z řad filmových a televizních profesionálů. Do sbírky cen mu po slavnostním vyhlášení 23. ročníku výročních cen České filmové a televizní akademie přibyl Český lev za Mimořádný počin v oblasti audiovize.

„Ocenění od akademie je pro nás velkou motivací k další práci a přispívání ke kvalitní a svobodné audiovizuální tvorbě na internetu. Už na jaře k ní přidáme další novinky, které se, pevně věříme, dočkají stejně pozitivního přijetí jako Kancelář Blaník nebo druhý nominovaný seriál Autobazar Monte Karlo,“ uvedl šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.
„Český lev pro Kancelář Blaník patří všem těm skvělým lidem, kteří se na seriálu podíleli. Stejně tak Streamu za důvěru a výtečnou spolupráci, dále hercům i nehercům, kteří se v jednotlivých epizodách objevili jako hosté, a v neposlední řadě divákům a fanouškům,“ doplnil producent Milan Kuchynka ze společnosti Negativ. Ten si pro skleněnou sošku s geometrickým motivem krále zvířat došel spolu s režisérem Markem Najbrtem a Markem Danielem alias Tondou Blaníkem. Jeho pravá ruka sekretářka Lenka, kterou hraje Halka Třešňáková, na galavečeru v pražském Rudolfinu chyběla, neboť ji pracovní i seriálové okolnosti přiměly opustit republiku a odletět za velkou louži.  

image

Fotografie v tiskové kvalitě je ke stažení ZDE (foto: Nikolas Tušl)

Seriál Kancelář Blaník lze přehrát kdekoli a kdykoli (i offline) také prostřednictvím aplikace Stream.cz v mobilech, tabletech a Smart TV. Aktuální komentáře, informace ze zákulisí a novinky jsou na Facebooku či Twitteru Tondy Blaníka. V průběhu jara se navíc pod názvem Možná přijde i Tonda Blaník uskuteční série politicky nekorektních show, které představí v pěti městech zákulisí lobbingu i největší regionální kauzy a na příkladech dobré praxe ukáží, že problémům, se kterými se česká demokracie potýká, lze aktivně čelit. Večery pořádají Nadace Open Society Fund Praha a DVTV ve spolupráci s tvůrci seriálu Kancelář Blaník, společností Negativ a internetovou televizí Stream.cz a nevládními organizacemi z daných měst.

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

image
Sdílet na sítích