Barbora Poláková nazpívala svoji první ukolébavku

8. dubna 2016

Pouhých šest měsíců od vydání svého eponymního debutu, za nějž si vysloužila hned tři nominace v  25. ročníku Cen Anděl, se herečka a zpěvačka Barbora Poláková vrátila do nahrávacího studia. Z její novinky se tentokrát budou moci těšit především malí posluchači. Právě pro ně totiž dvaatřicetiletá autorka písně Nafrněná nazpívala svou první ukolébavku.

Pilotní singl Nafrněná z prvního alba Barbory Polákové zaujal nejen Akademii populární hudby, jejíž členové jej nominovali na Skladbu roku v Cenách Anděl (kromě této kategorie je Poláková nominovaná ještě na Zpěvačku roku a Objev roku), ale s dvanácti miliony přehrání se stal hitem internetu. A do on-linu se populární herečka a zpěvačka vrací i se svou novinkou. Ta má s desítkou popových, místy ironických skladeb, které deska obsahuje, společnou jen jejich interpretku. Jedná se totiž o českou lidovou píseň Vyletěla holubička, kterou nazpívala pro internetovou televizi Stream.cz.

image

„K lidovkám mám velmi kladný vztah, vyrostla jsem na nich. Tehdy mi ještě nedocházelo, kolik pravdy v nich je, jak moc jsou jejich texty o životě a jak moc jsou hluboké. Jsem ráda, že jsem jednu z nich mohla nazpívat i pro Stream,“ říká Poláková, která v loňském roce „debutovala“ hned dvakrát. Vydala svou hudební prvotinu a stala se matkou.

„V létě máme naplánovány fesťáky, na podzim potom šňůru. Není to úplně jednoduché skloubit práci a rodinu, ale nerada bych fanoušky připravila o živá vystoupení, tak se budu snažit,“ slibuje charismatická zpěvačka, která svou ukolébavkou rozšířila playlist na dětském kanále Pohádky. Do toho už svou písní přispěli Václav Neckář, Miro Žbirka, Klára Vytisková, Honza Homola, Ivan Hlas, Tereza Černochová a další.

TIP: Všechny písničky dětského kanálu internetové televize Stream.cz lze přehrát kdykoli a kdekoli také prostřednictvím aplikace Pohádky v mobilech a tabletech nebo Smart TV.

image

Foto Barbory Polákové v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: www.klapper.cz)

image

Foto Barbory Polákové v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Ivan Haj)  

image

Foto Barbory Polákové v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Ivan Haj)  

Sdílet na sítích