Prvotřídní ingredience, precizní příprava, dokonalá prezentace: Stream.cz uvádí unikátní cooking show

3. dubna 2016

Luxus na talíři je nový pořad internetové televize Stream.cz pro všechny labužníky, kterým bude jeho průvodce Robert Mikluš každé pondělí počínaje 4. dubnem představovat tradiční tuzemské pokrmy v moderním pojetí.  Více než čtvrt století po revoluci je totiž na čase začít vařit česky, ale dokonale a povýšit našince z průměrných jedlíků na kultivované gurmety, kteří se nespokojí s levnými náhražkami a ze svých stravovacích návyků udělají výjimečný zážitek. 

image

Foto Roberta Mikluše v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  

I českou moderní kuchyni lze připravovat světově. Základem pro takové vaření je neakceptovat kompromisy a nešetřit na ingrediencích, protože jedině takový výsledek je pak nedocenitelný. „Při cestě za dokonalou chutí není nic, co by bylo nesmyslné,“ říká třiatřicetiletý Robert Mikluš, který divákům ve dvanácti dílech naservíruje například tradiční svíčkovou připravovanou technikou sous-vide, rybičkovou pomazánku z kanice leopardího, zlatem zdobenou palačinku flambovanou na destilátu z Meursault Perrières nebo jarní bublaninu s chilskými třešněmi. 

image

Foto tradiční svíčkové v tiskové kvalitě ke stažení ZDE + recept ZDE (zdroj: Stream.cz) 

Původním povoláním herec propadl tajům vysoké gastronomie už před lety a od té doby je jejím pravověrným vyznavačem. Má mimořádný cit pro detaily, které jsou pro něj alfou a omegou nejen při přípravě pokrmů a jejich prezentaci, ale také při samotném výběru surovin, přičemž zavděk bere jen těmi prvotřídními. Právě z nich připravuje tzv. českou klasiku v mezinárodním měřítku.

Odbornou záštitu nad pořadem převzal Roman Vaněk, který pro internetovou televizi Stream.cz připravuje pořad Jídlo s.r.o. a na svém kontě má kromě řady kuchařských bestsellerů i kultovní Pražskou kuchařku s padesátkou receptů vzdávající hold české gastronomii. Režie se ujal Martin Krušina.

Pořad Luxus na talíři lze přehrát kdekoli a kdykoli (i offline) také prostřednictvím aplikace Stream.cz v mobilech, tabletech, Smart TV nebo nově na Android TV a Apple TV (v průběhu dubna). Aktuální informace, fotografie ze zákulisí a recepty jsou na Facebooku.

image

Foto rybičkové pomazánky v tiskové kvalitě ke stažení ZDE + recept ZDE (zdroj: Stream.cz)  

image

Foto flambované palačinky v tiskové kvalitě ke stažení ZDE + recept ZDE (zdroj: Stream.cz)

image

Foto jarní bublaniny v tiskové kvalitě ke stažení ZDE + recept ZDE (zdroj: Stream.cz)

image

Foto Roberta Mikluše v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (zdroj: Stream.cz)  


Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

image
Sdílet na sítích