Při nákupu ojetého vozu nás zajímají náklady na servis, Sauto.cz nově nabízí tuto informaci přímo v inzerátech

30. června 2016

Ojetý vůz si vybíráme kromě jiného podle toho, jaké očekáváme náklady na jeho servis a údržbu. Největší český portál s ojetými i novými vozy Sauto.cz nově přináší přímo v inzerátech informace o tom, kolik budou majitele základní servisní úkony stát. Na jednom místě tak lidé zjistí, kolik u konkrétního vozu utratí za výměnu oleje nebo vzduchového filtru. Snadno si také spočítají, kdy se vyplatí pojištění čelního skla a jak velkou investici představuje výměna rozvodů. „Připravili jsme přehled u šesti nejoblíbenějších značek a modelů na českých silnicích. U nich dále rozlišujeme i podle modelů. Díky tomu získá každý jasnou představu, jak hluboko do peněženky bude muset sáhnout v běžném, neznačkovém autoservisu,“ říká František Prošek, manažer inzertního serveru Sauto.cz

V současnosti na Sauto.cz lidé najdou základní přehled, kolik stojí výměna oleje a jeho filtru, výměna vzduchového filtru, čelního skla, brzdových destiček a rozvodů. To vše bude každý řidič řešit spíše dříve, než později. Na první pohled je vidět, že provoz standardních značek stojí majitele polovinu toho, na co vyjdou ty prémiové. Údaje pro Sauto.cz dodává společnost CEBIA. Značky i modely budou podle odezvy lidí průběžně přibývat.

image

Tabulka ke stažení

Protože nákup ojetého vozu je víc než cokoli jiného volbou rozumu, hrají náklady na jeho údržbu zásadní roli. Tím spíše, pokud člověk není odborník a spoléhá se na radu druhých. Proto inzertní server Sauto.cz shromažďuje a třídí všechny relevantní informace tak, aby je nabídl co nejsrozumitelněji. I úplný laik si při pohledu na jednotlivé modely škodovek uvědomí rozdíly mezi nimi a podle toho dokáže udělat rozhodnutí odpovídající jeho možnostem.

image

Tabulka ke stažení

 

„Je to pro nás další logický krok k tomu, abychom lidem co nejefektivněji pomohli s výběrem vhodného vozu. V posledních týdnech jsme zavedli i další novinky. Jsou to například štítky upozorňující na specifickou výbavu či vlastnost vozu. Ty umožní zorientovat se na první dobrou ve výpise několika desítek inzerátů,“ doplňuje František Prošek. Informace o nákladech na provoz najdou lidé v detailu inzerátu v sekci výbavy.

Zpětnou vazbu uživatelů sbírá Sauto.cz prostřednictvím adresy podpora@sauto.cz.

Adam Szabó, produktový manažer serveru Sauto.cz

image
Sdílet na sítích