Podzim bude na internetové televizi Stream.cz patřit premiérám

21. září 2016

Původní seriálová tvorba, publicistika a pořady pro děti jsou třemi pilíři, na kterých internetová televize Stream.cz dlouhodobě staví svou produkci. V průběhu podzimu tyto opory ještě posílí. Vůbec poprvé totiž zařadí do vysílání tři nové seriály zároveň a v rámci projektu Short Stream natočí vlastní krátké filmy. O pozornost diváků se přihlásí také premiérové díly pořadů Jídlo s.r.o., A DOST!, Gebrian vs., Fenomén nebo Dělníci smrti. A zkrátka nepřijdou ani ti nejmenší, kteří se dočkají animovaných Pohádek z lednice, seriálového pokračování loutkového filmu Až po uši v mechu nebo nových ukolébavek.

Konec léta každoročně signalizují padající listí, klesající teploty a novinky v prime-timu veřejnoprávních a komerčních stanic. Výjimkou není ani vysílání internetové televize Stream.cz, jejíž seriály a pořady ale mohou diváci sledovat kdykoli a kdekoli na webu nebo prostřednictvím mobilních a televizních aplikací. Nadcházející podzim je pro ně příslibem hned několika premiér. Slovy hlavní postavy Autobazaru Monte Karlo Káji Čížka, jehož comeback bude jednou z nich, se toho „narodilo požehnaně“. Kromě pokračování populárního sitcomu bude o diváckou přízeň na monitorech a displejích usilovat také šestidílný Semestr. A to doslova. Jedná se totiž o první český seriál, který se odehrává pouze na plochách počítačů a mobilů. O nevšední zážitek se postarají i Mrazivá tajemství, při kterých pravděpodobně nejednomu starostlivému rodiči ustrne úsměv na rtech. Vrásky si naopak nemusí dělat ti, kteří svým ratolestem pustí dětský kanál Pohádky. Ten bude patřit Špekáčkovi a feferonce, hrdinům animovaných Pohádek z lednice, novým ukolébavkám nebo dobrodružnému pokračování loutkového filmu Až po uši v mechu.   

image

Skupina Bombarďák nahrála pro dětský kanál Pohádky ukolébavku Tichučká – fotka v tiskové kvalitě ke stažení – ZDE (foto: Stream.cz)

„Navyšování obsahu a oslovování většího počtu diváků je naším cílem, nicméně kvantita je pro nás stejně důležitá jako kvalita a děláme vše proto, aby jedno nebylo na úkor druhého. Stále jsou pro nás podstatné hodnoty, ze kterých Stream.cz  vyrostl v internetovou televizi. Chceme lidi nejen bavit, ale upozorňovat na témata, o kterých se nemluví, třeba proto, že nejsou dostatečně senzační nebo vyžadují názor, a také zkoušet nové věci,“ dodává šéfproducent Lukáš Záhoř s tím, že k avizovaným seriálovým novinkám přibydou ještě tři filmové, realizované v rámci projektu Short Stream. Do toho profesionální i amatérští scenáristé zaslali během jednoho měsíce úctyhodných 361 námětů na krátké hrané filmy. V neposlední řadě nebudou chybět ve vysílání internetové televize Stream.cz její stálice, ke kterým patří pořady Jídlo s.r.o., A DOST!, Gebrian vs., Fenomén nebo Dělníci smrti.  

image

SEMESTR
Vysloužili si nálepku cyniků a kritiků, které je těžké ohromit. Přezdívá se jim generace Y nebo také internetová, protože moderní technologie se staly nedílnou součástí jejich dospívání. Online studují, pracují, sdílí svoje radosti a starosti, randí nebo se baví sledováním videí. Polovinu těch, která si mladí Češi ve věku od jednadvaceti do čtyřiatřiceti na internetu přehrají, tvoří seriály. Od 1. listopadu si budou moct pustit jeden i o sobě. Právě o nich je totiž Semestr, nová šestidílná série internetové televize Stream.cz v hlavních rolích s Annou Linhartovou, Evou Josefíkovou, Janem Hofmanem a Janem Cinou. 

image

Fotka Amélie a Damiána v tiskové kvalitě ke stažení – ZDE (foto: Ondřej Horák)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svou mámou, miluje Berlín a svého kluka, který tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hipsterů na kolech. Bude povinná prezence na sociálních sítích stačit k udržení jejich vztahu nebo se pro něj tahle zkouška stane nepostupovou? To ukáže Semestr. Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na monitorech počítačů a displejích telefonů.

image

Anna Linhartová a Jan Cina – fotka v tiskové kvalitě ke stažení ZDE (foto: Ondřej Horák)

Právě přenesení děje výhradně do virtuálního prostředí bylo náročnou prověrkou také pro samotné tvůrce. Zatímco čas strávený na place počítali na dny, následná postprodukce jim zabrala čtvrt roku. „Nechtěli jsme rezignovat na vysokou míru autenticity ani technicky náročnou formu, při níž kamera sleduje pohyb kurzoru a jeho překlikávání mezi videohovory, textovými konverzacemi, prohlížením sociálních sítí nebo sledování videí a surfování na webu, a tím dotváří děj a částečně supluje střih. Pevně věříme, že tenhle nevšední formát, přestože nebo právě protože se vymyká tuzemské seriálové produkci, diváky osloví a bude je bavit,“ říká autor scénáře a režisér Adam Sedlák.

image

Eva Josefíková jako bloggerka Pavlína – foto v tiskové kvalitě ke stažení – ZDE (foto: Ondřej Horák)

Velkou výzvu pro zaznamenání věrohodné online komunikace bez zbytečných příkras a náhlých dramatických zvratů představovalo vytvoření digitálních stop ústřední čtveřice. A nejen její. „Veškeré sociální profily hlavních i vedlejších postav seriálu bylo potřeba vytvořit s naprostou precizností, aby informace o nich dohledatelné byly dostatečně vypovídající a virtuální situace, ve kterých se ocitají, působily uvěřitelně. Založili jsme šedesát fiktivních profilů přátel, které zároveň musely vypadat reálně, což v praxi znamenalo vidět bezmála tisíc youtubových videí, projet stovku blogů, nasbírat informace o módě, trendech, ekonomii, Berlíně nebo řeckém huličském humoru. Troufám si tvrdit, že to byl vrchol našich životů na sociálních sítích,“ popisuje producent Jakub Jíra okolnosti vzniku, na něž Semestr odkazuje svým podtitulem „opravdu internetový seriál.“ Jeho první díl uvede internetová televize v úterý 1. listopadu.

Hrají: Anna Linhartová, Jan Hofman, Eva Josefíková, Jan Cina, Eva Hayek, Jaromíra Mílová, Jan Šembera a další
Režie: Adam Sedlák
Kamera: Tomáš Sovinský
Zvuk: Jan Šulcek
Animace a obrazová postprodukce: Vítek Ureš
Scénář: Adam Sedlák, Ondřej Kopřiva
Námět: Adam Sedlák
Producenti: Jakub Jíra – ShorePoints, Lukáš Záhoř – Stream.cz
Premiéra: 1. 11. 2016, trailer
Facebook

image

MRAZIVÁ TAJEMSTVÍ
Posláním pohádek bylo po staletí formovat osobnostní a morální vývoj jedince. Skutečně jsou ale příběhy plné nečekaných setkání, vztahových zvratů a záhadných úmrtí tou správnou cestou k výchově dětí? Odpověď na tuto otázku přinesou divákům internetové televize Stream.cz od čtvrtku 20. října Mrazivá tajemství. Nutno přitom podotknout, že se pětici autorů, která za rozkrýváním pohádkových tabu stojí, podařilo zaznamenat vskutku kontroverzní záběry a šokující výpovědi. Varování, že se nejedná o podívanou pro slabší povahy, je tudíž na místě.

image

Sněhurka a sedm trpaslíků – foto v tiskové kvalitě – ZDE (zdroj: Stream.cz)

Ve světle nových okolností vyplouvají na povrch nejen chladnokrevné zločiny, ale především psychopatologické jevy a sexuální deviace známých pohádkových postav, jež byly dosud předkládány nezletilým za vzor a jejichž činy byly u příležitosti nejrůznějších státních svátků oslavovány na obrazovkách veřejnoprávních i komerčních stanic jako hrdinské.
„Pro rozbor pohádek jsme vybrali notoricky známé momenty příběhů, které od útlého věku slýchají děti po celém světě. Každý z nich má sice s ohledem na místo vyprávění svá specifika, nicméně základní dějová linka zůstává všude stejná. Jako příklad uveďme Sněhurku, jejímž ústředním motivem, jak se na první pohled zdá, je žárlivost. Nicméně při bližším prozkoumání vychází najevo, že řada skutečností je vykládána naprosto nelogicky. Už samotné povídání královny se zrcadlem je s dnešními znalostmi psychologie zcela jasná diagnóza. Soužití sedmi malých mužů v nuzných podmínkách společného obydlí, přestože těží diamanty, je také silně diskutabilním stavem. A co teprve rozpor se současným právním řádem?! Cítíme jako svou morální povinnost vyvolat společenskou diskusi, zda již opravdu nenastal čas vychovávat pohádkami nepokřivené generace,“ říká jeden z autorů Mrazivých tajemství Radovan Surý. 

image

Právník JUDr. Tomáš Káně – foto v tiskové kvalitě ke stažení – ZDE (zdroj: Stream.cz)

Kromě značně znepokojivých zjištění o Sněhurce odhalí pět dílů nového animovaného seriálu internetové televize Stream.cz pravdu také o Pinocchiovi, Karkulce, Mášence a Perníkové chaloupce. Právě problematické chování Jeníčka a Mařenky, které v rámci svého absolventského filmu Kauza perník analyzoval animátor Pavel Jindra, inspirovalo jeho kolegy ze zlínského studia Bare Bear k vytvoření dalších pohádkových konspirací postavených na konceptu dokumentárních filmů a expertů v oboru všeobecného i veterinárního lékařství, psychologie, práva, kriminalistiky nebo architektury, kteří se k případu vyjadřují. Hlas jim kromě profesionálních herců zlínského divadla propůjčil také jeden z nejznámějších českých advokátů Tomáš Sokol. Role vypravěče se ujal Pavel Rímský.
Premiéra: 20. 10. 2016, trailer
Facebook

image

AUTOBAZAR MONTE KARLO
Kája, Bublina a Bóďa jsou zpět! Věrni svému byznys modelu, budou od 10. října na internetové televizi Stream.cz znovu bavit diváky seriálu Autobazar Monte Karlo. Ti se v jedenácti dílech mohou těšit na nové historky z prostředí provinčního autobazaru. Podnikavý majitel Kája Čížek v podání Petra Čtvrtníčka se snaží všemi prostředky odvrátit blížící se krach. Vynalézavý je na to dost, a tak nezůstane jen u stočených tachometrů nebo omlazovacích kúr, ale vytuní i klientský servis a propagaci. To vše za pomoci svých dvou zaměstnanců, asistentky Bubliny (Lucie Polišenská) a mechanika Bódi (Jaroslav Plesl) a v režii Andyho Fehu.

Dva seriály s celkovým počtem přehrání 40 milionů. Taková je bilance tříleté spolupráce internetové televize Stream.cz a společnosti Negativ, v jejichž koprodukci vzniká Kancelář Blaník a Autobazar Monte Karlo. Právě druhý jmenovaný sitcom se po roce vrací s novou jedenáctidílnou sérií, pod níž je opět podepsána dvojice scenáristů Robert Geisler a Tomáš Hodan. Nechybí ani ústřední trio ve složení Petr Čtvrtníček, Lucie Polišenská a Jaroslav Plesl znovu naplno rozehrávající svou komediální etudu. Tentokrát pod režijním vedením Andyho Fehu, který vystřídal Jana Prušinovského.
„Honza zůstal naším fanouškem a na nových epizodách Autobazaru Monte Karlo se podílel jako autor několika námětů. Těmi přispěli i ti, kteří nám fandí na Facebooku, takže příběhy druhé série nejsou pouhým fantazírováním scénáristů, ačkoli se to tak může zdát, ale reálné příhody našeho fanclubu, které psal sám život,“ říká s úsměvem producent Milan Kuchynka ze společnosti Negativ. Autobazar Monte Karlo uvede internetová televize Stream.cz od pondělí 10. října, v exkluzivní předpremiéře pak každou neděli na facebookové stránce seriálu.

image

Kája Čížek, Bublina a Bóďa – foto v tiskové kvalitě ke stažení – ZDE (foto: Stream.cz)

Hrají: Petr Čtvrtníček, Jaroslav Plesl, Lucie Polišenská, Eva Nosálková-Leinweberová, Lubor Šplíchal, Miki Křen, Leoš Noha, Martin Myšička, Jan Dolanský, Pavel Šimčík, Ondřej Bauer, Ivana Uhlířová a další
Režie: Andy Fehu
Scénář: Robert Geisler, Tomáš Hodan
Kamera: Jan Hubač
Střih: Lukáš Opatrný, Andy Fehu
Architekt: Jan Pjena Novotný
Kostýmní výtvarník: Ivan Stekla
Zvuk: Jan Kalužný
Hudba: Václav Drda, Libor Nejedlý & Drtikol
Producenti: Milan Kuchynka – Negativ, Lukáš Záhoř – Stream.cz
Premiéra: 10. 10. 2016
Facebook

image

Petr Čtvrtníček coby majitel Autobazaru Monte Karlo – foto v tiskové kvalitě ke stažení – ZDE (foto: Stream.cz)

image

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

Sdílet na sítích