Reportéra Jana Tunu po návratu z Íránu nepoznaly vlastní děti

20. listopadu 2016

Dlouhé vlasy a zaujetí, s nímž se každé nepravosti snaží přijít na kloub, tak se Jan Tuna (43) před lety zapsal do povědomí diváků. Teď vzal jeden z jeho charakteristických znaků za své. Bohužel pro nepoctivé obchodníky se reportér a tvůrce pořadu A DOST! nevzdal svého úsilí pomáhat podvedeným, ale rozevláté hřívy. O té přitom ještě nedávno prohlašoval, že až ji zkrátí, bude to definitivní tečka za jeho produktivním věkem. Množství kauz, jež za poslední dobu odhalil, a intenzivní tréninkový plán, který si naordinoval, ale rozhodně nenasvědčují tomu, že by mu docházel dech. Plný sil ostatně odletěl i do Íránu. Když se z blízkovýchodní země vrátil, spolupracovníci a vlastní děti ho nepoznávaly. 

Jako jiný člověk vystupoval před pár dny z letadla na ruzyňském letišti Jan Tuna. Osudovou se mu stala cesta na Blízký východ, kam odletěl s přáteli a kolegy z internetové televize Stream.cz. A právě jeden z nich, investigativní reportér Janek Rubeš, má na svědomí, že na ně v Šírázu vytáhli břitvu. Naštěstí se tak nestalo při žádné pouliční potyčce, ale v pánském holičství, ve kterém se zastavili, aby si ukrátili čekání na autobus do dalšího íránského města. Janek zvyklý ve svých reportáží čelit nejrůznějším argumentům nakonec pomyslný souboj o krátké vlasy vyhrál a svého dlouhovlasého kolegu přesvědčil, aby usedl do křesla a téměř po čtvrtstoletí radikálně změnil image.

image

Honza Tuna krátce po změně image – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

„Ještě před pár dny by mě to ani ve snu nenapadlo. Ale jedinečnost okamžiku a Jankovo hecování byly tak působivé, že jsem si řekl: „Proč ne?“ A jsem za to rád. Celý náš výlet provázely silné zážitky, jedinečná atmosféra, nádherná příroda, dech beroucí historie i památky a hlavně milí, usměvaví a vstřícní lidé, kteří vám na každém kroku pomáhají. Tyhle okamžiky jsou nad všechny suvenýry, ukládají se v srdci a nezapomíná se na ně,“ popisuje Tuna své bezprostřední zážitky z Orientu. „Rád bych se tam znovu vrátil. Minimálně na další ostřihaní, protože teď už to dvakrát do roka jako dřív stačit nebude,“ dodává pobaveně s tím, že když v novém účesu poprvé vyzvedával syna a dvě dcery ze školy, nepoznaly ho, a profesorka Hajšlová, se kterou druhým rokem spolupracuje na pořadu A DOST!, si ho spletla se studentem. 

image

Reportér se svěřil do rukou profesionálů – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

image

Stačilo pár minut a dlouhovlasý sympaťák byl k nepoznání – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

image

Na nový sestřih si musel chvíli zvykat – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

image

Ve staré image za novými zážitky – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

image

Poznávání cizích zemí a kultur si Tuna zamiloval – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

image

Investigativní reportér ještě tak, jak ho znají diváci internetové televize Stream.cz – foto v tiskové kvalitě ke stažení zde (zdroj: Stream.cz)

Sdílet na sítích