První český internetový thriller Pěstírna vygraduje ve Varech

14. června 2017

Žánrové prvenství není jediným unikátním atributem, kterým Pěstírna posouvá hranice původní tuzemské online produkce. Po vzoru populárních zahraničních seriálů je zároveň domácí ukázkou globálního trendu prolínání televizní a filmové tvorby. Napínavé finále prvního českého internetového thrilleru budou totiž moci premiérově vidět 1. července od 18.30 diváci 52. ročníku MFF Karlovy Vary, v rámci jehož oficiálního programu bude promítáno všech devět epizod.
Po předloňském uvedení speciálního dílu Kanceláře Blaník s názvem Selfíčko s Gerem tak internetová televize Stream.cz už podruhé představí svůj původní počin na nejprestižnějším filmovém festivalu ve střední a východní Evropě.

Pozitivní recenze vlastních seriálů, srovnání s nákladnými produkcemi nejznámější streamovací služby na světě nebo projekci na největším festivalu v České republice by před deseti lety tuzemskému zprostředkovateli uživatelských videí předpovídal málokdo. Dnes je pro Stream.cz coby internetovou televizi výčet kdysi zdánlivě nedosažitelných met realitou. Poslední z nich dokonce opakovanou. Na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary se představí už podruhé, a to s původní tvorbou, která ani zdaleka nebyla sázkou na jistotu. Jedná se totiž o první thriller českého internetu. Devítidílná Pěstírna, jejíž závěrečnou epizodu uvidí festivalové publikum v premiéře, má v programu vyhrazeny dvě bezmála dvouhodinové projekce.

„Andy Fehu je výrazný tvůrce s nezaměnitelným rukopisem, který dokáže absolutně strhnout divákovu pozornost prostřednictvím kina i internetové televize. Takových u nás není mnoho a my jsme jeho zapálenými fanoušky už od dob debutu Nenasytná Tiffany,“ říká Karel Och, umělecký ředitel MFF KV.

„Těší nás už samotný fakt, že jsme se s internetovým seriálem dostali mezi dvě stovky pečlivě vybraných filmů z celého světa, a jsme zvědaví, co na něj řeknou festivaloví diváci,“ dodává kreativní producent Milan Kuchynka z internetové televize Stream.cz. Ta o nevšední zážitek nepřipraví ani stávající fanoušky klaustrofobního thrilleru, kteří ho sledují v pravidelných týdenních intervalech. Než odhalí, co se stane s uvězněnou čtveřicí česko-vietnamských pěstitelů, budou moci sledovat, jaké je to zažít Pěstírnu na vlastní kůži. Osm z nich si totiž před kamerami autentické podmínky velkoprodukce marihuany vyzkoušelo. A o tom, že zazděním to teprve začíná, podají v následujících týdnech své svědectví.  

 

PĚSTÍRNA
Hrají: Vojtěch Johaník, Martin Hub, Karel Hung, Hany-Huong Thanh Duong, Martin Bao, Leoš Noha, Judit Bárdos, Jiří Vyorálek, Jiří Panzner, Michal Isteník
Námět: Andy Fehu, Jakub Ševčík
Kostýmní výtvarnice: Jana Jurčová
Umělecká maskérka: Michaela Pecková
Zvuk: Jan Kalužný, Jakub Jurásek
Hudba: Mojmír Měchura
Kamera: Jakub Ševčík
Producenti Company F:
Filip Brouk a Filip Čermák
Kreativní producent: Milan Kuchynka
Šéfproducent: Lukáš Záhoř
Scénář, režie a střih: Andy Fehu

image

Pěstírna – foto: Stream.cz (ke stažení v tiskové kvalitě zde)

image

Zazděním to teprve začíná… (Foto: Stream.cz; ke stažení v tiskové kvalitě zde)

image

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

Sdílet na sítích