Domovská stránka Seznam.cz přináší vylepšené doporučování i nový reklamní formát

Další zajímavě články z českého internetu na domovské stránce Seznam.cz přináší už téměř rok doporučované magazínové čtení. Dnešním dnem se jeho množství ještě rozšíří. Seznam.cz už rovnou nabídne nekonečný sloupec čtení, který byl doposud k dispozici pouze pod tlačítkem „načíst další články“. Vylepšené doporučování navíc přinese ještě lepší čtení ušité každému čtenáři na míru. Nekonečný proud článků umožní i nabízet nový reklamní prostor na nejnavštěvovanější stránce českého internetu.

Chceme lidem přinášet opravdu zajímavé čtení napříč celým českým internetem, a chceme jim ho co nejvíce servírovat na míru. Protože neustále stoupá obliba těchto článků, udělali jsme jejich přísun nekonečný. S tím vypouštíme několik dalších vylepšení jako je například upravený doporučovací algoritmus. V rámci nového, tzv. nekonečného, proudu dalších článků z českého internetu mimo jiné například zohledňujeme i to, jak dlouhou dobu daný článek strávil v zorném poli uživatele,“ popisuje nové doporučování Marek Vacek, produktový manažer, který má domovskou stránku v Seznam.cz na starosti. Navíc dodává: „Nový nekonečný proud článků na domovské stránce jsme na části našich uživatelů testovali půl roku a ukazuje se, že si takto lidé přečtou až o 40 % článků více než dříve. Můžeme si tak být jistí, že jim přinášíme opravdu poutavé čtení.

image

Obrázek v plném rozlišení ke stažení

Úprava domovské stránky Seznam.cz přinesla i další změny. První je důležitá pro ty, kdo hledají informace, které bývaly v patičce stránky. Nově jsou přemístěny na „konec“ druhého, pravého, sloupce domovské stránky. Tedy do míst, od kterých vlevo vlastně začíná zmiňovaný nekonečný proud článků. Nekonečný proud magazínového člení v levém sloupci domovské stránky uvolňuje souběžný pravý sloupec pro nový reklamní prostor, do kterého je možné umístit skyscraper. A v neposlední řadě i lidé najdou v pravém sloupci mezi reklamou nový doporučovaný obsah z oborových služeb společnosti Seznam.cz tak, aby byl pro ně relevantní.

image

Irena

Sdílet na sítích