Internetová televize Stream.cz ohlásila na MFF KV chystané seriálové novinky

6. července 2017

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary nepatří jen filmům. Pozornost letos budí také internetové seriály. A to nejen první český online thriller Pěstírna, jehož závěrečný díl byl uveden ve slavnostní premiéře, a kultovní Kancelář Blaník se speciální veřejnou projekcí dvou newyorských epizod Zeman, Trump & Comp. na velkoplošné obrazovce před hotelem Thermal, ale také ty připravované. Novinky, jež se v nadcházejících měsících objeví ve vysílání internetové televize Stream.cz, ohlásili její šéfproducent Lukáš Záhoř a kreativní producent Milan Kuchynka právě během 52. ročníku filmového svátku.

image

Kancelář Blaník na “shoes tripu” (foto v tiskové kvalitě ke stažení zde, zdroj: Janek Rubeš)

Přispívat k rozvoji tuzemských internetových seriálů je to, oč producentům Stream.cz běží především. Na letošním MFF KV svůj dlouhodobý záměr demonstrovali hned dvěma takovými příspěvky – průkopníkem v žánru tuzemský online thriller, seriálem Pěstírna a už kultovní politickou satirou Kancelář Blaník, vznikající třetím rokem v koprodukci se společností Negativ. Dvaapadesátý ročník se stal zároveň svědkem oznámení jejich dalších plánů, jež signalizují, že o další seriálovou produkci nebude ve vysílání této internetové televize nouze ani v příštích měsících.

image

Herci a tvůrci Pěstírny na červeném koberci před premiérou seriálu na 52. ročníku MFF KV (foto v tiskové kvalitě ke stažení zde, zdroj: Stream.cz)

První z novinek bude Kafe a cigárko, seriál natočený podle scénáře Petry Soukupové a vycházející z eponymního blogu Marie Doležalové. Stejně jako ve svých deníkových zápiscích v něm populární herečka s nadhledem a upřímností sobě vlastní zasvětí diváky do nepsaných pravidel hereckého podsvětí a umožní jim nahlédnout do soukromí herců, jejichž každodenním chlebem jsou role v nekonečných seriálech, přebíhání mezi papundeklovými ateliéry a špatně placenými kšefty, natáčení tolik nenáviděných milostných scén nebo boj o role, kvůli kterým jsou nuceni hubnout, přibírat, stříhat si vlasy nebo se jinak ztrapňovat.

image

Kafe a cigárko (foto v tiskové kvalitě ke stažení zde, zdroj: Stream.cz)

I pro další z realizovaných scénářů se staly předlohou historky, které psal sám život. V případě komediálního seriálu Štafl z taxikářského prostředí život reportéra a autora reportáží Praha vs. prachy Janka Rubeše. Jarin pochází z malé vísky na Moravě, ten traktor utopil opravdu nerad, ale zaplatit ho bude muset. Naštěstí má v Praze strýčka Pepého, který už pěkných pár let drožkaří a rád se podělí o všechny fígle, jak oholit jalovice, vydělat cash a hlavně se přitom moc nepředřít. „Strejdo, a to se smí?“ musí se Jarin často ptát, protože mravní zákony pražských taxikářů jsou dost v rozporu s tím, co mu do hlavy vtloukávala maminka, dobrá žena z žírné Hané. „To se musí, jinak si nevyděláš ani na slanou vodu,“ zní ovšem pokaždé logická odpověď protřelého příbuzného.

Ohlášenou trojici doplní vlogument inspirovaný osobitým vynálezcem Mírou Čechem, který se neohroženě pustil do velkolepého projektu. Pro svoji milovanou ženu staví tunel skrz planetu, aby přivedl do srdce Evropy, do vnitrozemského státu Česká republika teplou mořskou vodu. Tu pak chce korytem Vltavy odvádět do Labe a zpět do moře. Na cestě hlubinami zeměkoule ho čeká řada podivuhodností a nástrah, leč Míra obdařený mimořádnou inteligencí, věděním a důvtipem je na cestě za svým snem odhodlán zdolat každou překážku.

image

Osobitý vynálezce Míra Čech (foto ke stažení zde, zdroj: Stream.cz)

V neposlední řadě je pak příslibem další podpory původní seriálové tvorby probíhající výzva určená nadějným tvůrcům, kteří mohou do 15. srpna na napady@stream.cz zasílat své náměty. Autoři 25 nejlepších budou pozváni na Stream Kemp, během nějž budou mít pod dohledem zkušených scenáristů, jako jsou Robert Geisler nebo Jiří Vaněk, možnost proměnit své nápady ve scénáře a ty následně realizovat.

image
image

Eva Albrechtová
Specialistka komunikace

Sdílet na sítích