Diváci internetové televize Stream.cz se na podzim dočkají nového zábavného seriálu, dokumentárního cyklu i reportérského pořadu

20. září 2017

Stream.cz nabídne na podzim divákům kromě oblíbených stálic hned několik novinek. Internetová televize uvede pořad Krvavá léta, který diváky zavede do nedávné historie, život menšin přiblíží cyklus Cizinci v Česku a reportážní formát Dělníci duše poodhalí život osob, které trpí duševními poruchami. Podzimní seriálovou tvorbu internetové televize Stream.cz odstartuje Kafe a cigárko, které prozradí, co dělají herečky, když je nevidíte.

„V seriálové tvorbě se po temné Pěstírně, satirickém Blaníku a novátorském Semestru pouštíme do inteligentního komediálního formátu se silnou ženskou postavou v hlavní i vedlejší roli. Míříme tím opět za jiným spektrem ženského publika, kterému jsme obsah ještě nenabídli. Kafe a cigárko je výsledkem dvouleté práce, přestože samotné natáčení trvalo pouze čtrnáct dní. Seriál vyšel z pera skvělé scenáristky Petry Soukupové na motivy blogu Marie Doležalové,“ říká šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř.

image

Foto v tiskové kvalitě 

Kafe a cigárko
Co dělají herečky, když je nevidíte.
Vizuálně ztvárněná adaptace stejnojmenné knihy herečky a blogerky Marie Doležalové nabízí nahlédnutí do tajů života herců. Odhaluje zákoutí záře reflektorů s milým, místy sarkastickým inteligentním humorem v podání Marie Doležalové, Hanky Vagnerové, Jana Ciny, Petra Vančury, Ivy Pazderkové a dalších, kteří v seriálu ztvárňují sami sebe. Šest dílů nabídne pohled na to, jak to ve skutečnosti funguje na castinzích, co vše se honí herečce hlavou během milostných scén a co vše musí někdy hvězdy šoubyznysu podstoupit, aby získaly roli.
„Je to zvláštní. Když to člověk píše, jsou to vzpomínky, ale když to má hrát s odstupem času, je to jako by si přehrával zpětně svůj vlastní život,“ říká herečka a spisovatelka Marie Doležalová.
Uvidíte na Stream.cz šest po sobě jdoucích střed. Startujeme 20. 9.

image

Foto v tiskové kvalitě

Režie: Jiří Diarmaid Novák
Kamera: Vít Bělohradský
Námět: Marie Doležalová
Scénář: Petra Soukupová
Dramaturg: Jiří Vaněk
Střih: David Votava
Hudba: Omar Khaouaj, Dominik Renč

Trailer 

„Kromě seriálové tvorby intenzivně rozvíjíme i publicistickou tvorbu a dokumentární pořady. Týdně máme celkem až padesát premiérových dílů formátů s průměrnou dokoukaností 70 procent. Na podzim nabídneme i tři nové pořady, které spadají do této tvorby,“ dodává Lukáš Záhoř.

Krvavá léta
Dokumentární pořad Krvavá léta nás provede nejtemnějším obdobím moderních českých dějin, které začíná v roce 1938 nevyhlášenou válkou nacistického Německa Československé republice a končí smrtí komunistických diktátorů Gottwalda a Stalina. Badatel a spisovatel Jiří Padevět provede diváky po místech, kde Němci zabíjeli Čechy a židy, po místech, kde Češi zabíjeli Němce a po místech, kde Češi zabíjeli Čechy. Diváci navštíví výslechové místnosti gestapa v Petschkově paláci, internační tábor pro Němce na Strahově, komunistický koncentrační tábor Vojna a řadu dalších míst.
„Pořad Krvavá léta se pokusí připomenout zapomenuté příběhy českých dějin a vrátit tak do krajiny historickou paměť,“ říká o seriálu spisovatel a badatel Jiří Padevět.
Start vysílání: 18. září 2017

image

Foto v tiskové kvalitě

image

Foto v tiskové kvalitě

Trailer

První díl

Cizinci v Česku
Žijí tu s námi. Čím dál častěji se o nich mluví. Ale co o nich doopravdy víme? Ne mnoho. A to se tvůrci internetové televize Stream.cz teď rozhodli změnit. Ano, mluvíme o cizincích v Čechách. Jak žijí? Jak vypadá jejich svět? To vše nabídne seriál Cizinci v Česku. Rusy, tedy lépe řečeno ruskojazyčně mluvící cizince a jejich život nám představí stand-up komik Tigran Hovakimyan, Vietnamce a specifika jejich života Trang Do Thu, publicistka známá svým blogem asijatka.cz a konečně Slováky bude reprezentovat nová tvář Stream.cz Blažej Černák. To vše pod dramaturgickým vedením Luďka Staňka.
Luděk Staněk k pořadu říká: „Z rozhovorů se svými cizojazyčnými přáteli jsem zjistil, jak málo o životě cizinců v Čechách víme. A řekl jsem si, že by nebylo špatné jejich život prozkoumat. Jediné, co jsme chtěli, bylo to, aby ta exkurze do jejich světa byla zábavná a zároveň alespoň trochu poučná.“

image

Foto v tiskové kvalitě

Trailer

Dělníci duše
Nebát se o tom mluvit je jen začátek.
Duše, každá tak jiná, každá jinak zranitelná, každá s jiným osudem. Někdy onemocní sama, mnohdy je jí to geneticky předurčeno. Je těžké bojovat s nemocemi, ale jak těžké musí být bojovat sám se sebou a se svým vlastním temným neuchopitelným nepřítelem, který vám nabourává mysl a vaše jednání? Reportérský seriál Jakuba Klingohra mapuje tabuizované téma psychiatrických diagnóz, příběhy jednotlivých pacientů, zkušenosti lékařů a démonizované prostředí bohnické léčebny v Praze.
„Podle ředitele Psychiatrické nemocnice Bohnice Martina Holého by až čtvrtina Evropanů mohla mít diagnostikované duševní onemocnění. Chci pomoci odbourat stigma o těchto problémech mluvit,“ říká reportér a zároveň dramaturg pořadu Jakub Klingohr.
Start vysílání: Podzim 2017

image

Foto v tiskové kvalitě

Trailer

Hanka Holubová

PR specialistka obsahu

image
Sdílet na sítích