Seznam.cz spouští novou mobilní aplikaci Seznam Zpráv, má sbírat názory diváků

Necelý rok po startu online zpravodajství představuje česká internetová jednička Seznam.cz mobilní aplikaci Seznam Zpráv. Mobilní aplikace dostupná pro zařízení s operačním systémem iOS a Android přináší kromě zpravodajství také možnost pro diváky vyjádřit své názory k daným zprávám. Seznam.cz si chce vyzkoušet, zda lidé budou ochotní své názory publikovat formou videí. Aplikace tedy primárně míří na video verzi komentářů diváků, která pak bude dostupná jak v mobilní aplikaci, tak pod články na webu. Nahrané názory budou moci lidé sdílet i na své sociální sítě. 

Seznam Zprávy přináší 780 hodin videoobsahu ročně díky autorským, reportérským a názorovým pořadům, reportážím a živému vysílání. Pro své diváky nově připravily možnost stát se komentátory Seznam Zpráv a přímo se tak zapojit do obsahu zpravodajství.

„Zprávy Seznamu stavíme na videu, proto i uživatelské komentáře koncipujeme jako videopříspěvky. Lidé mohou dotvářet obsah spolu s námi, mobilní aplikaci mají stále při sobě a mohou na téma či událost reagovat okamžitě,”  říká Jakub Unger, šéfredaktor zpravodajství.

Videokomentáře mohou lidé vytvářet v mobilní aplikaci pomocí ikony „Říct názor“, po jejímž rozkliknutí je možné nahrát až minutový záznam, který se následně odešle do redakce. Redakce má možnost odmítnout publikovat názor, pokud je v rozporu s redakčními pravidly. Každý komentátor je vyzván, aby se přihlásil svým účtem u Seznamu. V případě, že ho nemá, aplikace mu nabídne možnost registrace.

image

Obrázek v tiskové kvalitě ke stažení.

„Při návrhu aplikace i webu jsme mysleli i na to, aby lidé mohli názory sdílet na svých sociálních sítích a dát tak přátelům vědět, co si o dané problematice myslí,“ říká Norbert Gulevič, produktový manažer, který má projekt na starosti.

Hana Holubová

PR specialistka

Sdílet na sítích