Václav Neckář představil novou vánoční ukolébavku na Stream.cz

11. prosince 2017

Legenda české hudební scény Václav Neckář představuje vánoční píseň Andílku náš. Stejně jako v loňském roce se rozhodl potěšit svým zpěvem hlavně ty nejmenší. Přesto píseň v doprovodu dívčího sboru a zpěvačky Dessi vykouzlí úsměv na tváři napříč generacemi. K ukolébavkám se Václav Neckář dostal až ve svých dvaasedmdesáti letech, kdy nazpíval Uspávanku pro Honzu, kterou nahrál společně s bratrem Janem pro dětský kanál Pohádky na internetové televizi Stream.cz.

Václav Neckář společně s bratrem Janem a talentovanou zpěvačkou Dessi, která je studentkou zpěvu na Mezinárodní konzervatoři Praha, natočil ve spolupráci s internetovou televizí Stream.cz píseň Andílku náš. Ta vznikla už v době sametové revoluce, světlo světa spatřila ale až nyní.

„Píseň Andílku náš vznikla v době, kdy se obnovovala tradice festivalu Děčínská kotva a probíhala oblíbená autorská písňová soutěž. Do ní poslali skladbu autoři, tedy můj bratr Honza s Edou Krečmarem. Písničku do soutěže ale nevybrali. Brácha po několika letech dostal zakázku od zahraniční firmy, aby natočil CD českých ukolébavek a vzpomněl si i na “Andílka”, kterého upravil pro dívčí sbor,“ popisuje vznik písně Václav Neckář.

„CD českých ukolébavek se sice natočilo, ale zahraniční vydavatelství se dostalo do potíží v době krize s prodejem hudebních nahrávek, odešlo z našeho trhu a CD už nevydalo. Takže Andílka opět nikdo neslyšel. Až díky tomu, že jsme v loňském roce udělali pro internetovou televizi Stream.cz Uspávanku pro Honzu, tak nás textař, hudebník, scenárista a filmař Jeňýček Fischer opět oslovil, abychom natočili další ukolébavku. Brácha si zase vzpomněl na toho svého, v šuplíku uloženého, Andílka. A tentokrát to už opravdu vyšlo,“ dodává šťastně zpěvák.

Václav Neckář netráví čas jen v nahrávacím studiu, ale věnuje se hlavně koncertování se svojí kapelou Bacily. Jinak tomu nebude ani o Vánocích. Václav Neckář si tak odpočine jen na Štědrý den, který bude trávit se synem Vašíkem a jeho manželkou v klidu domova.

Sdílet na sítích